ACTUALITATE 10 februarie 2023

Ziua porţilor deschise la Adăpostul de câini de la Câmpul Frumos

de Agerpres | 573 vizualizări

Administratorii Adăpostului de câini de la Câmpul Frumos organizează sâmbătă, 11 februarie, Ziua Porţilor Deschise, cu scopul de a încuraja adopţia şi a evita eutanasierea câinilor aflaţi pe lista de aşteptare.

Conducerea societăţii a precizat că în ultimii ani nu s-au făcut eutanasieri decât în situaţii excepţionale, motiv pentru care adăpostul a devenit supraaglomerat.

„După cum se ştie, societatea de salubritate TEGA S.A. administrează şi Adăpostul de câini de la Câmpul Frumos, unde în ultimele săptămâni a fost ridicată problema eutanasierii mai multor animale. TEGA încearcă, pe cât posibil, să evite eutanasierea: în ultimii doi ani, doar doi câini au fost eutanasiaţi, ambii pentru că starea lor de sănătate era atât de proastă încât viaţa lor nu a mai putut fi salvată. Problema eutanasierii obligatorii a apărut din mai multe motive: adăpostul are loc pentru 145 de câini, dar numărul acestora se învârte în jurul a 160, tocmai pentru că nu s-a făcut nicio eutanasiere, iar rata de adopţie a fost scăzută. În ultimele luni, mai multe autorităţi au efectuat inspecţii la adăpost, care au constatat şi ele că erau primiţi mai mulţi câini decât numărul de locuri. Întrucât miercuri, 8 februarie, au mai sosit la adăpost încă 13 câini în urma operaţiunii din cartierul Örkő, în prezent există 164 de câini în loc de 145, cât era permis”, se arată într-un comunicat de presă, remis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, o parte dintre câini şi-au găsit stăpâni, după ce în spaţiul public au apărut informaţii cu privire la iminenta acţiune de eutanasiere, dar în adăpost mai sunt numeroşi patrupezi care aşteaptă să fie adoptaţi.

„Nu este bine că în adăpost sunt câini încă din 2018. Am investit în adăpost, am îmbunătăţit condiţiile, dar aceste cuşti nu sunt destul de mari: este rău pentru un câine să petreacă ani de zile închis într-un loc mic. Singura soluţie bună este adopţia, care este gratuită, iar noi acoperim costurile de cipare, vaccinare şi sterilizare, astfel încât oamenii nu trebuie să plătească pentru asta, ci doar să aibă grijă de câinele pe care îl iau acasă. Toţi cei care iubesc câinii sunt bineveniţi la ziua porţilor deschise din weekend”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

Ziua porţilor deschise la Adăpostul de câini de la Câmpul Frumos, aflat în subordinea Primăriei Sfântu Gheorghe, va avea loc sâmbătă, 11 februarie, între orele 10,00 şi 13,00. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.