ACTUALITATE 5 septembrie 2022

Ziua Pompierilor va fi marcată în județul Covasna cu porți deschise

de Iulia Drăghici - Taraș | 722 vizualizări

Ziua Pompierilor va fi marcată vineri, 9 septembrie, la nivelul județului Covasna, când, între orele 10:00 și 14:00, subunitățile din cadrul ISU își vor deschide porțile și vor prezenta publicului interesat tehnica de lucru și specificul profesiei de salvator. 

Porți deschise la subunitățile de pompieri din județul Covasna cu ocazia „Zilei Pompierilor”!

În contextul Zilei Pompierilor – în data de 09.09.2022, în intervalul orar 10.00-14.00, subunitățile din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna își vor deschide porțile pentru toți cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, să cunoască aspecte importante legate de activitățile, rolul şi principalele atribuții ale structurilor de intervenție.

De asemenea, participanții vor avea ocazia să vizualizeze tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative și, totodată, să cunoască măsurile și modul de comportare pe care trebuie să le adopte în cazul producerii diverselor situații de urgență. 

Vă așteptăm cu drag!”, este mesajul transmis de ISU Covasna. 

Ziua Pompierilor din România este marcată anual la data de 13 septembrie. 

Cu toate că există dovezi încă din timpul Daciei Romane despre stingerea organizată a incendiilor, instituţia pompierilor români a fost atestată destul de târziu în Ţările Române.

Istoria începuturilor a consemnat participarea efectivelor de pompieri din Bucureşti la Bătălia din Dealul Spirii, din 13 septembrie 1848, moment de seamă al Revoluţiei din acel an. Această zi reprezintă un reper în conştiinţa de sine a românilor prin faptele de arme, care au făcut dovada incontestabilă a curajului şi ataşamentului nestrămutat pentru apărarea idealurilor revoluţiei, săvârşite de pompierii militari bucureşteni, comandaţi de căpitanul Pavel Zăgănescu”, arată o informare din 2018 a pompierilor covăsneni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.