ACTUALITATE 25 martie 2022

Ziua Poliției 2022: aproape 1000 de copii din județul Covasna au sărbătorit alături de polițiști

de Iulia Drăghici - Taraș | 2743 vizualizări

Astăzi, 25 martie 2022, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, a fost organizată Ziua Porților Deschise, activitate desfășurată cu ocazia celebrării a 200 de ani de la înființarea Poliției Române.

Aproximativ 1000 de preșcolari și școlari, împreună cu cadrele didactice, din cadrul mai multor unități de învățământ din județul Covasna au asistat la programul oferit de polițiști.

Acestora le-a fost prezentată tehnica și dotarea polițiștilor din cadrul Poliției Rutiere, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Biroului pentru Protecția Animalelor și Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe.

Tot astăzi, Inspectoratul de Poliție Județean Covasna a organizat și „Cupa Presei la Tir”, activitate la care au participat  jurnaliștii. Concurenţii au avut la dispoziţie câte 10 cartuşe şi pistoale Beretta 9 mm. La final, cel mai bun trăgător din presa covăsneană (n.red. Diana Pantelimon, Observatorul de Covasna - CovasnaMedia.ro) a fost premiat.

Polițiștii din cadrul Serviciului Criminalistic au organizat o „scenă a crimei”, explicând modul în care sunt prelevate probele de la fața locului și învățându-i pe copii să fie atenți la detalii.

Totodată, cei mici au fost amprentați de polițiștii criminaliști și au plecat acasă, pe lângă impresile zilei, și cu impresiunile papilare.

„Mascații” le-au prezentat celor mici tehnica din dotare, iar polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității le-au distribuit pliante și materiale preventive.

Totodată, la activitate a fost prezent și un câine polițist care i-a încântat pe cei mici.

De asemenea, a fost prezentată și noua autospecială, intrată de curând în dotarea Serviciului Rutier, respectiv Laboratorul de Siguranță Rutieră, special destinată și echipată pentru familiarizarea celor mici cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.

La final polițiștii au răspuns la întrebările vizitatorilor legate de munca de poliție.

Sursa: comunicat de presă IPJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.