ACTUALITATE 22 aprilie 2014

Ziua Oana Pellea la Zilele Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 226 vizualizări

afis copy

Spectacol de teatru și lansare de carte la Sala Arta

Suntem foarte încântați că doamna Oana Pellea a acceptat invitația noastră și va aduce împreună cu domnul Sandu Gruia unul dintre cele mai vechi și mai apreciate spectacole din țară, „Mă tot duc...”. Producția, care se apropie de incredibila vârstă de 20 de ani de existență, a fost jucat atât în română, cât și în franceză cu mult succes. La Zilele Sfântu Gheorghe, în data de 29 aprilie, de la ora 19, la Sala Arta a Teatrului Andrei Mureșanu, vor avea loc două evenimente: prezentarea acestui spectacol de teatru, dar și lansarea „Jurnalului” doamnei Oana Pellea.

Vă oferim câteva impresii despre spectacolul celor doi mari artiști ai scenelor românești și internaționale: „...nu e un spectacol, ci o lecție de viaţă!” Catherine Hubert – Le Dauphine, „...descoperirea aceste comori, – spectacolul "Ma tot duc.." – jucată de minunați „monștri sacri” români a schimbat literalmente cursul existenţei mele...” Sylvain De Marco – Revista "SI", „Trebuie să recunosc, însă, că spectacolul are ceva emoționant în el, că e cuceritor până peste poate, că are parte de două interpretări actoricești de care, în mare parte, nu poți să nu te atașezi cumplit. Poate e povestea, poate e frumusețea aceea simplă despre care vorbeam, poate e naivitatea, poate e fragilitatea obiectului pe care simți că-l ai în palmă și ți-e teamă să nu răsufli prea tare, ca să nu-l zdrobești.” Paul Boca – Art Act Magazin, „Un spectacol al contradicţiilor, al contorsionărilor şi al mutilărilor din noi înşine, care pendulează între absurd şi poezie, între candoare şi tristeţe. Una spunem, alta facem, într-un puzzle al iubirii chinuitoare. Doi actori se ascund pe o scenă pustie, sub un noian de zbateri, de vorbe şi de orgolii. Dincolo de replici şfichiuitoare, actriţei i se simte glasul stins al frângerii şi al înfrângerii. O perdea de lacrimi îi învăluie ochii peste o albă singurătate. Oana Pellea rămâne una dintre cele mai expresive actriţe pe care le avem. Ea reiterează, cu toată fiinţa ei, că „a pleca înseamnă a muri puţin”. Simona Chițan – Adevărul.

oana-pellea-jurnal-2003-2009

Lansarea „Jurnalului”

După spectacol, în foaierul Sălii Arta va urma lansarea primului volum de însemnări ale doamnei Oana Pellea, apărut la editura Humanitas. Cartea se va vinde la prețul standard de 32 de lei, dar spectatorii prezenți vor putea obține și autograf de la autoare. „În ciuda faptului că nu are nimic cool sau fancy şi că în paginile lui nu se găsesc povestiri picante, Jurnalul Oanei Pellea le vorbeşte oamenilor pe limba lor, pe o limbă demult uitată. Fără a cădea într-un misticism bigot, plin de „urecheli” moralizatoare, „discursul” Oanei Pellea face mereu apel la divinitate”, scria Gabriela Lupu pentru România Liberă.

Vă așteptăm cu mare drag la „Ziua Oana Pellea” la Zilele Sfântu Gheorghe!

Mădălin Guruianu,

Responsabil Programe în limba română la Zilele Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.