ACTUALITATE 24 noiembrie 2021

(Update) Ziua Națională, va fi marcată cu o ceremonie militară la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1555 vizualizări

UPDATE: Programul pentru ceremonia de 1 Decembrie a fost schimbat, potrivit unui ordin transmis la nivel național, astfel evenimentul va începe de la ora 11:00. 

Ziua Națională a României va fi marcată pe 1 Decembrie, începând cu ora 10:00, printr-o ceremonie militară cu depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori. Evenimentul va avea loc la Grupul statuar „Mihai Viteazul”. Va fi și o defilare a gărzii de onoare, dar, pe fondul măsurilor anti-COVID, ceremonia se va organiza cu participarea detașamentelor de onoare cu efective reduse. 

Din program face parte: întâmpinarea persoanei oficiale (prefectul județului însoțit de comandantul garnizoanei); prezentarea onorului militar de către garda de onoare; trecerea în revistă a gărzii de onoare și salutul drapelului de luptă; intonarea imnului național al României; oficierea serviciului religios; rostirea alocuțiunilor referitoare la sărbătorirea „Zilei Naționale a României”; depunerea coroanelor și jerbelor de flori; defilarea gărzii de onoare.

Pentru evitarea aglomerărilor de persoane, vor putea depune coroane și jerbe de flori numai Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe și structurile aparținând instituțiilor din SAOPSN.

Programul poate suferi modificări, în funcție de prevederile legislative în vigoare la nivel național și județean, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la momentul desfășurării activităților”, transmit organizatorii. 

Astfel, participanți vor fi reprezentanți ai diverselor instituții, printre care: Instituția prefectului – județul Covasna; Consiliul Județean Covasna; Consiliul local Sfântu Gheorghe; Primăria municipiului Sfântu Gheorghe; Unitățile militare din județul Covasna; Inspectoratul de Jandarmi Județean „Gheorghe Doja”; Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul”; Inspectoratul de Poliție Județean Covasna; Direcția Regională de Informații Centru – Brașov; Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Covasna; Serviciul Județean Anticorupție – Covasna; Catedra Ordine și Siguranță Publică – Sfântu Gheorghe; Structura Teritorială pentru Probleme Speciale Covasna; Structura teritorială a Serviciului de Pază și Protecție; Serviciul Județean de Protecție Internă Covasna; A.N.V.R.  – filiala Covasna; A.N.C.M.R.R. – filiala Covasna; Asociația „Cultul Eroilor” – Covasna și reprezentanții mass-media locală – Covasna.

Din cauza situației sanitare actuale, conform Ordinului S.M.Ap.-78 din 15.10.2021 al șefului Statului Major al Apărării, privind organizarea și desfășurarea ceremoniilor militare dedicate Zilei Naționale a României — 1 decembrie 2021, ceremoniile se vor organiza cu participarea detașamentelor de onoare cu efective reduse, fără tehnică și a măsurilor prevăzute în H.G. 1183/08.11.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 9 noiembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor ce se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se mai arată în comunicatul de presă trimis de militarii din Garnizoana Sfântu Gheorghe, coordonatorii acțiunii. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.