ACTUALITATE 24 septembrie 2010

Ziua Mondială a Surdităţii - 26 Septembrie 2010

de Covasna Media | 42 vizualizări
Ziua Mondială a Surdităţii a fost adoptată de către Adunarea Generală Internaţională a Surzilor în 1958. De atunci este sărbătorită în fiecare an în ultima duminică din luna septembrie. Direcţia de Sănătate Publică din Judeţul Covasna, Compartimentul de Promovare a Sănătăţii organizează o campanie cu audiometrie gratuită pe data de 27 septembrie, luni în Centrului de Audiometrie Audio – Optica din Sf. Gheorghe din

Ziua Mondială a Surdităţii a fost adoptată de către Adunarea Generală Internaţională a Surzilor în 1958. De atunci este sărbătorită în fiecare an în ultima duminică din luna septembrie. Direcţia de Sănătate Publică din Judeţul Covasna, Compartimentul de Promovare a Sănătăţii organizează o campanie cu audiometrie gratuită pe data de 27 septembrie, luni în Centrului de Audiometrie Audio – Optica din Sf. Gheorghe din Str. Stadionului nr.9, Bl.5, Sc.B, Ap.1 între orele 12,00 şi 15,00. Pentru cei interesaţi este necesară o programare la telefon 0741-009.824 pe data de 27 septembrie, luni, între orele 8,00 şi 12,00.

Efectele adverse ale ascultării muzicii

Comitetul Ştinţific al Uniunii Europene a desemnat ca un risc foarte pentru sănătate ascultarea muzicii cu un volum foarte ridicat, mai ales timp îndelungat. După un studiu efectuat la Bruxelles au confirmat că dintre cei care ascultă muzică în MP3 player, walkman 5-10 % au risc crescut pentru pierderea auzului, dacă în cinci ani, în fiecare zi, o oră ascultă muzică la un volum foarte ridicat. În Uniunea Europeană 2,5-10 milioane de oameni au risc pentru pierderea auzului datorită acestei probleme.

Dacă săptămânal numai cinci ore ar asculta muzică peste 89 decibeli şi atunci ar depăşi limita permisă a zgomotului la locul de muncă. Din această cauză Uniunea Europeană a propus asculatarea muzicii săptămânal 40 de ore pe 80 de decibeli, şi numai 5 ore pe zi cu 89 de decibeli.

Comisia Europeană a cerut comitetului ştiinţific independent să examineze acest lucru din cauza utilizării pe scară largă de playere muzicale portabile, iar riscul este mult mai mare în rândul tinerilor şi elevilor.

Conform datelor disponsibile din Bruxelles în Uniunea Europeană exista 50 – 100 de milioane de persoane care ascultă în fiecare zi playere muzicale portabile.

În ultimii patru ani au vândut playere muzicale portabile în valoare de 184 – 246 de milioane de euro şi plazere MP3 în valoare de 124 – 165 milione de euro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.