ACTUALITATE 29 aprilie 2015

Ziua mondială a dansului celebrată în ploaie la Sfântu Gheorghe [FOTO]

de Agerpres | 234 vizualizări

Aproape o sută de perechi de dansatori profesionişti şi amatori, de diferite vârste şi profesii, au celebrat, miercuri, Ziua mondială a dansului în centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

În ciuda ploii, aceştia au dansat timp de aproape 20 de minute rumba, tango argentinian, vals lent şi line dancing. Evenimentul a fost organizat, ca şi în anii precedenţi, de Clubul de dans 'Blue Moon' din Sfântu Gheorghe, condus de Imreh Marton Eniko şi Imreh Marton Istvan, şi a atras numeroşi spectatori care i-au fotografiat şi aplaudat.

„E foarte plăcut să dansezi în stradă alături de oameni cunoscuţi sau mai puţin cunoscuţi. E un sentiment de libertate, dar şi de comuniune, în acelaşi timp, pentru că lângă tine dansează oameni de toate vârstele şi profesiile sociale. Ploaia? N-a mai contat”, a declarat unul dintre dansatori.

„A fost un eveniment reuşit, ploaia, după cum aţi văzut, nu ne-a descurajat. Ne-am simţit bine împreună şi ne bucurăm că am adus zâmbete pe chipurile oamenilor”, a declarat Imreh Marton Istvan.

Ziua mondială a dansului se sărbătoreşte din anul 1982 pe data de 29 aprilie, ziua în care s-a născut Jean Georges Noverre (1727-1810) creatorul baletului de acţiune şi promotorul dansului ca artă independentă. Celebrarea Zilei Mondiale a Dansului se doreşte a fi un mesaj de solidaritate, pace şi prietenie între oamenii din întreaga lume.

(Sursa Foto: Agerpres)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.