Ziua mondială a alimentaţiei, celebrată şi la Sfântu Gheorghe
“Ştiaţi că 55 de milioane de copii de pe planetă suferă de malnutriţie? Dar că la ora actuală un miliard de oameni suferă de foamete cronică?” Aşa a început ziua de luni, 17 octombrie, la Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi” din Sfântu-Gheorghe unde clasele a XIII-a A – specialitatea tehnician în gastronomie şi a XI-a D – specialitatea organizator de banqueting, sub îndrumarea prof. ing. Carmen Tordai, au paricipat la celebrarea la nivelul şcolii a Zilei Mondiale a Alimentaţiei.
Ei au împânzit holurile şcolii cu afişe ce ofereau informaţii în legatură cu istoricul zilei de 16 octombrie, decretată de FAO în 1979 ca fiind o zi de reflecţie la nivelul întregii planete vis-a-vis de creşterea îngrijorătoare a numărului de oameni (anual cu 79 milioane de indivizi ) şi cu volumul limitat al producţiei agricole ce nu acoperă necesităţile crescânde de hrană ale omenirii. Elevii clasei a XI-a D – Organizator de banqueting au oferit tuturor elevilor din şcoală fluturaşi cu informaţii despre principiile unei vieţi sănătoase prin alimentaţie, iar cei de la clasa a XIII-a A – Tehnician în gastronomie au pregătit timp de cinci ore în laborator, pentru colegii din internat, o delicioasă prăjitură cu mere.
Astfel, la Grupul Şcolar “Constantin Brâncuşi” ziua de luni a fost una plină de informare în domeniul alimentaţiei globale şi de preparare a unui desert sănătos în scopul conştientizării de către elevi a faptului că o viaţă frumoasă şi sănătoasă e rezultatul unei alimentaţii sănătoase.