ACTUALITATE 30 octombrie 2016

Ziua internaţională a animaţiei, sărbătorită în judeţul Covasna

de Agerpres | 203 vizualizări

Câteva zeci de persoane, adulţi şi copii, au participat vineri după-amiază la manifestările organizate la Sfântu Gheorghe cu prilejul Zilei internaţionale a animaţiei, celebrate în fiecare an pe 28 octombrie.

Evenimentul a fost organizat pentru al zecelea an de Asociaţia Cabiria, împreună cu Asociaţia Metrion, şi a cuprins o expoziţie de desene, proiecţii de filme, dezbateri pe tema animaţiei şi ateliere de pictură pentru copii.

Preşedinta asociaţiei Cabiria, Melkhun Andrea, a declarat că evenimentul se adresează deopotrivă copiilor şi adulţilor şi are scop promovarea filmelor de animaţie, precum şi a oamenilor care lucrează în acest domeniu.

Pasionată de cinematografie, Melkhun Andrea a fondat în 1994, în Sfântu Gheorghe, un cineclub care a compensat ani de zile lipsa cinematografelor din municipiu.

Artistul Madaras Peter a declarat că realizarea unui film de animaţie implică un efort foarte mare, dar şi o întreagă echipă.

„Este foarte greu, necesită foarte mult timp pentru că, pornind de la un simplu desen, trebuie să ne gândim că sunt mii, sute de mii de desene pentru a face un film animat sau sute de mii de fotografii, sau sute de mii de faze de lucru în plastelină. Deci, necesită foarte mult timp şi o echipă foarte mare, pentru sunet, pentru regie. Deci e o treabă de echipă”, a declarat Madaras Peter.

Ziua animaţiei a fost marcată joi, în avanpremieră, în oraşul Baraolt, iar sâmbătă va fi sărbătorită şi în municipiul Târgu Secuiesc.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.