ACTUALITATE 25 iunie 2014

Ziua iei, sărbătorită şi la Covasna

de Covasna Media | 156 vizualizări

Oraşul Covasna s-a alăturat şi în acest an comunităţii „La blouse roumaine”, tinerii covăsneni promovându-şi cu drag ia tradiţională. Ziua iei a fost sărbătorită în avans – absolvenţii claselor a XII-a de la Liceul din Covasna, ai clasei a VIII-a şi premianţii clasei a VII-a de la Şcoala Gimnazială Avram Iancu, împreună cu dirigintele lor, s-au îmbrăcat în ie la festivitatea de încheiere a anului şcolar.

Multe tinere din Covasna au participat la concursul organizat de Prefectura Covasna, „Arată-ţi mândria! Fă poze cu IA!”, iar în ziua de Sânziene, mulţi covăsneni au mers la muncă îmbrăcaţi în IE. Elevii fostei clase a XII-a A de la Liceul din Covasna au susţinut proba de bacalaureat programată în această zi, îmbrăcaţi în IA românească. Sperăm că aceasta le-a purtat noroc!

Asociaţia Cultural Creştină Justinian Teculescu, care ţine la păstrarea tradiţiilor, a invitat, de Ziua IEI, la Sala Unirea din Voineşti, pe toţi cei doritori să sărbătorească această zi prin cântec, joc şi voie bună. Elevii claselor a V-a B şi a VII-a A, îndrumaţi de prof. Adriana Bota şi Mirela Poteică, au susţinut câte un moment artistic, fiind urmaţi de binecunoscuţii solişti voineşteni, tinerii şi talentaţii Ana Sandulea, Alexandra Elena Bîrlă şi Alexandru Baciu, care, ca de obicei, au stârnit ropote de aplauze. Seara a continuat cu muzică şi dansuri populare, constituind o adevărată paradă de II tradiţionale româneşti.

La eveniment a participat şi Marius Popica, prefectul judeţului Covasna, acesta fiind, bineînţeles, îmbrăcat în IE.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.