ACTUALITATE 30 octombrie 2017

Ziua Armatei, marcată de școlarii și preșcolarii din Barcani

de Iulia Drăghici - Taraș | 1445 vizualizări

Elevi și profesori din Barcani și Sărămaș, dar și reprezentanți ai instituțiilor locale s-au recules în fața monumentului eroilor din comună cu ocazia Zilei Armatei

Copiii de la Grădinița din Barcani, dar și cei de la Școala primară și de la Grădinița din Sărămaș au organizat, săptămâna trecută, de Ziua Armatei, un eveniment special în fața Monumentului Eroilor din comună.

„Înscrisă în calendarul sărbătorilor noastre de suflet, ziua de 25 octombrie, Ziua Armatei române, este o zi de glorie și de cinstire pentru eroismul și jertfele prin care, de-a lungul vremii, oștirea noastră și-a îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, îndeplinindu-și misiunea nobilă de a apăra unitatea națională și integritatea teritorială a statului român. La Grădinița Barcani, educatoarele Cristina Orania Deteșanu, Ana-Maria Dobrinaș, respectiv Simona Broaner de la Grădinița Sărămaș, alături de părinți și elevi ai ciclului primar din Sărămaș, însoțiți de învățătoare, cu sprijinul domnului director al Școlii Gimnaziale Barcani, Cătălin Petcu, reprezentanți ai primăriei și directorul Căminului Cultural, au ținut cu această ocazie un moment de reculegere, în cinstea și onoarea eroilor bărcăneni.

În cadrul activității au avut loc depuneri de coroane și flori, s-au aprins candele și s-au murmurat cântece dedicate eroilor. Această activitate face parte din planul de activități organizat în cadrul Asociației Ghizilor și Ghidelor din România, la care copiii sunt voluntari încă de anul trecut. Astfel, coroanele depuse au fost realizate într-o activitate practică de către copii, cu flori aduse chiar de ei. La monumentul de marmură al eroilor din Barcani sunt scrijelite peste 193 de nume, eroi pe care îi comemorăm în fiecare an cu ocazia acestei zile, de 25 octombrie, dar și de 1 Decembrie și de Ziua Înălțării”, ne-a transmis una dintre educatoarele din Barcani, Ana-Maria Dobrinaș.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.