ACTUALITATE 23 martie 2020

Zilele Sfântu Gheorghe au fost anulate

de Iulia Drăghici - Taraș | 2495 vizualizări

Primăria anunță și alte măsuri preventive, printre care și suspendarea transportul public și închiderea locurilor de joacă 

Primăria Sfântu Gheorghe face tot posibilul pentru a preveni răspândirea coronavirusului, astfel că introduce noi măsuri la nivelul oraşului. Transportul public se suspendă, se închid „Piaţa Ruşilor” și locurile de joacă, ajutăm persoanele în vârstă în cooperare cu organizaţii civile, iar cea mai mare sărbătoare a oraşului – Zilele Sfântu Gheorghe – a fost anulată.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) de la nivelul Municipiului Sfântu Gheorghe a hotărât luni adoptarea unor noi măsuri, care vor intra în vigoare începând cu data de 24 martie 2020, și vor rămâne în vigoare pe toată durata stării de urgență.

În acest sens, CLSU a decis că se suspendă cursele regulate cu autobuze de transport local de călători pe teritoriul Municipiului Sfântu Gheorghe, efectuate de operatorul Multi-Trans.

De asemenea, se suspendă activitatea pieței din spatele magazinului Supeco cunoscută ca „Piața Ruşilor”, şi se interzice accesul persoanelor la spațiile de joacă publice amenajate pe teritoriul Municipiului Sfântu Gheorghe, indiferent de administratorii acestora.

În plus, potrivit deciziei Primăriei Sfântu Gheorghe, băncile din parcuri şi din spaţiile publice vor fi eliminate pentru a se asigura că toată lumea rămâne acasă pentru a-și proteja propria sănătate.

Cu această ocazie, vă anunţăm şi decizia luată de organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe de a anula ediţia programată pentru perioada 24 aprilie – 3 mai. Din banii alocaţi evenimentului, Primăria va achiziţiona echipamente de protecţie pentru medicii de familie şi pentru toate organizaţiile şi voluntarii care au activităţi pentru comunitate în această perioadă.

Autorităţile locale acordă o atenție deosebită şi persoanelor în vârstă, astfel că împreună cu mai multe organizaţii civice au lansat un serviciu comunitar, al cărui scop este livrarea de pachete care conțin produse alimentare de bază și produse de igienă persoanelor în vârstă din oraș şi celor care nu își pot părăsi casele. În completare, medicii stomatologi ajută la preluarea şi livrarea medicamentelor pe bază de rețetă celor care au nevoie.

„Toate resursele noastre sunt îndreptate către siguranța și sănătatea oamenilor. Sunt convins că dacă avem grijă unii de alţii, dacă acționăm responsabil, vom depăși aceste momente dificile. Stai acasă, salvează vieţi!”, este mesajul primarului Antal Árpád.

Sursa: Comunicat de presă, Primăria Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.