ACTUALITATE 14 septembrie 2015

Zilele comunei Turia: muncă şi recunoaştere

de Covasna Media | 164 vizualizări

Cu ocazia Zilelor comunei Turia, eveniment organizat la sfârşitul săptămânii trecute, au fost inaugurate Casa comunităţii minoritare şi staţia de epurare, şi s-au acordat decoraţii persoanelor care au muncit cu devotament în slujba comunei.

La primirea premiului intitulat „Pentru Turia, 2015”, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covas­na, a prezentat o sinteză privind activităţile şi realizările obţinute în ultimii ani de localitate. Acesta a precizat că, în fosta sa calitate de deputat UDMR Covasna şi acum, în calitatea sa de conducător al administraţiei judeţene, doar îşi face treaba, aceea pentru care alegătorii i-au acordat vot de încredere. „Chiar şi în situaţie de criză economică am găsit modalitatea de a fi capabili să construim, să efectuăm dezvoltări şi de a face lucrări care contribuie la îmbunătățirea calităţii vieții oamenilor şi încurajează dezvoltarea Ţinutul Secu­iesc. Numai acei oameni şi comunități merită să fie sprijinite care au idei, au viziune pentru viitor. În Turia există idei bune, resurse proprii şi există voinţa de a face ceva. În ultimii ani s-a reabilitat căminul cultural, şcoala, bise­rica, s-au efectuat lucrări de mo­dernizare a drumurilor şi a sistemului de apă şi canalizare şi s-a construit o sală de sport" – a declarat Tamás Sándor.

zilele Turia 2015 (2)

Staţia de epurare biologică în va­loare de aproape un milion şi jumătate de lei este parte a sistemului de canalizare realizat în localitate care are o valoare de 7,5 milioane lei. Sistemul de alimentare cu apă realizat în comuna Turia uşurează viaţa de zi cu zi a peste 700 de familii, iar anul acesta va intra în funcţiune şi sistemul de canalizare. Anul trecut a fost turnat, dinspre Târgu Secuiesc, un nou covor asfaltic, pe o lungime de 18 km. În acelaşi timp, comuna Turia este beneficiara a mai multor programe ale Consiliului Judeţean Covasna care vizează reabilitarea căminelor culturale şi şcolilor din mediul rural. Anul acesta, la rectificarea bugetară, administraţia judeţeană a avut o contribuţie semnificativă la primirea de către comuna Turia a sprijinului financiar cuvenit, sumă din care va fi finanţată asfaltarea în acest an a unui alt tronson de drum.

Cu ocazia inaugurării staţiei de epurare care este complet automatizată, Daragus Attila, primarul comunei Turia, a evidenţiat faptul că această structură construită este o încununare a trei ani grei de muncă, dar construi­rea acestei staţii a fost extrem de necesară, ca şi a Casei comunităţii minoritare. Clădirea prevăzută cu scenă va găzdui evenimente culturale şi sociale, la care va avea acces toată obştea satului, fără nici o discriminare determinată de origini etnice.

La solicitarea noastră adresată domnului Kováts András, locuitor al comunei Turia, acesta a vorbit despre prezentul şi viitorul comunei. „Părerea mea este una foarte pozitivă. Am crezut că nu voi apuca ziua în care Turia va avea o stradă principală ne­tedă. Aceasta s-a realizat pe porţiunea de drum dintre Târgu Secuiesc până la izvorul de apă minerală nr. 18, ceea ce va avea o contribuţie importantă la prosperarea turismului. Este un sentiment reconfortant faptul că ne aliniem ţărilor dezvoltate din vest.” În opinia lui Kovács András viitorul stă în agricultură, valorificarea produselor şi în turismul rural şi cel balnear.

Biroul de presă

Consiliul Judeţean Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.