ACTUALITATE 19 noiembrie 2019

Zeci de pisici abandonate, în căutare de familii iubitoare

de Iulia Drăghici - Taraș | 1508 vizualizări

Cei dornici să ajute, vor primi felinele sterilizate și vaccinate

Asociația de protecția animalelor AMY din Sfântu Gheorghe a lansat un apel de ajutor către oamenii binevoitori, cu posibilități de a adopta sau de a găzdui pentru perioade limitate pisici. Voluntarii organizației au nevoie de sprijin pentru a le oferi animăluțelor, care trăiesc în prezent în zona unui bloc din cartierul Simeria, un trai mai bun. Micuțele feline vor fi sterilizate și vaccinate. 

Organizația non-guvernamentală de protecția animalelor spune că recent a primit o solicitare din partea Poliției Locale, care la rândul său a fost chemată de locatarii unui bloc din Sfântu Gheorghe pentru a rezolva o problemă care privește numeroasele pisici care trăiesc în zonă. 

E foarte mare problemă acolo din cauza pisicilor. Trebuie să facem ceva pentru că se înmulțesc necontrolat. Acum sunt hrănite de o doamnă care le cumpără din pensia ei mâncare pentru că îi e milă. Vecinii, care ne-au chemat, mi-au zis că sunt vreo 20 de pisici. Peste un an vor fi 50, că se înmulțesc. De asta le este frică vecinilor care ne-au sesizat și e normal să fie așa. (...) Noi vrem să ajutăm, să le capturăm, dar nu avem unde să le ținem. Până nu avem familii care adoptă sau măcar să țină un timp, câte una, nu putem să le capturăm. Pur și simplu nu avem ce face”, ne-a spus președinta Asociației AMY, Pora Kinga. 

Aceasta a mai punctat și că fiind sălbatice, pisicile sunt greu de capturat, de aceea vor fi preluate pe rând, pe măsură ce se arată și persoane interesate să le ia în grijă. Totodată, este important de precizat că pisicile care vor fi date spre adopție sau în „gazdă” pe termen limitat vor fi vaccinate și sterilizate pe cheltuiala Asociației AMY.  

Avem nevoie doar de familii care le primesc pentru câteva săptămâni până reușim să găsim adopție, ori de familii care să le adopte”, a spus Pora Kinga. 

Cei interesați pot primi mai multe informații contactând, prin intermediul Facebook, „Asociația pentru câini fără stăpân AMY”. 

Sursă foto: Facebook/ Asociația pentru câini fără stăpân AMY. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.