ACTUALITATE 15 decembrie 2016

Zeci de echipamente electronice moderne, donate de Fundaţia „Pro Sanitate” şcolilor din Târgu Secuiesc

de Iulia Drăghici - Taraș | 1426 vizualizări

Fundaţia „Pro Sanitate” din Târgu Secuiesc, înfiinţată de Wilhelm Wegener şi coordonată de fabricile de confecții New Fashion și Zarah Moden, a dăruit unităţilor de învăţământ din localitate şi din apropiere echipamente electronice, de la table interactive, la imprimante, videoproiectoare, laptopuri sau televizoare, în scopul modernizării mijloacelor de educare a tinerilor.

„La început ne-am propus să îi sprijinim în continuare pe cei neprivilegiați, pe oamenii în vârstă, pe toți cei care sunt în vreun fel în situații nefavorabile. În ciuda faptului că am proclamat acest an „anul mișcării” și am sprijinit toate evenimentele care aveau această inițiativă, (…), la sfârșitul anului ne-am concentrat asupra sprijinirii școlilor și tinerilor talentați. Ideea venise de la profesoara Kelemen Éva, așadar prima tablă interactivă a fost montată la Școala „Molnár Józsiás”. (...) Din cauza faptului că noi considerăm foarte important ca elevii să aibă accesul la studii superioare, posibilitatea de a progresa și în același timp să aibă curajul de a folosi instrumentele tehnicii moderne, am susținut ideea propusă și am oferit în mai mult de zece clase din Târgu Secuiesc și satele din apropierea acestuia laptopuri, proiectoare și table interactive”, a explicat directoarea generală a firmelor, Bakk Vitális Kinga.

Unităţile de învăţământ din Târgu Secuiesc şi din apropiere, care au beneficiat de cadouri de la Fundaţia „Pro Sanitate” sunt: Școala Generală „Petőfi Sándor” din Târgu Secuiesc, care a primit anul acesta trei table interactive, trei laptopuri și o imprimantă; şcoala „Molnár Józsiás” - două table interactive si un proiector; Școala Generală „Kicsi Antal” şi cea de la Karatna din Turia - două table interactive și câte trei laptopuri și proiectoare; clasele Școlii „Trefán Lóránd” din Poian - trei laptopuri, o tablă și un proiector; Grădinița „Manócska” – un laptop și un proiector, Grădinița nr. 3 – un laptop şi un calculator; Grădinița „Csipkerózsika” - televizor cadou. „În total 10 table interactive, 12 laptopuri, 9 proiectoare, două imprimante și un televizor, iar celelalte gesturi și cadouri mici nu le-am menționat încă”, a spus Bakk Vitális Kinga.

Vargyasi Annamaria, profesoară la clasa pregătitoare a Școlii Generale „Petőfi Sándor" din Târgu Secuiesc consideră că „utilizarea tablei interactive îmbunătățește atmosfera orelor, contribuie la dezvoltarea independenței,  creativității și a evaluării de sine a elevilor. În același timp, contribuie și la eficacitatea orelor, făcându-le să devină mai diverse și interesante. Datorită acestor table, elevi au oportunitatea de a se diferenția şi de a se corecta pe ei înșiși în caz de greșeală. [...] Cu ajutorul tablelor interactive învățăm și predăm mult mai ușor și avansăm cu materia mult mai repede. Elevii pot să exerseze cele învățate imediat după ce acestea au fost predate, iar dascălii au șansa să-și facă munca într-un mod mult mai eficient. Obținerea tablelor interactive ne-a dat șansa ca cei mici să învețe prin calea cea mai modernă”, a explicat aceasta.

„Consider că planurile noastre de a oferi sprijin financiar școlilor au mers în direcția corespunzătoare și vom continua acest sprijin în școlile din Târgu Secuiesc și apropierea acestuia și în viitor, fiindcă suntem convinși că nu există nimic mai important decât susținerea tineretului și asigurarea unui viitor fericit copiilor noștri”, a mai declarat directoarea generală a firmelor New Fashion și Zarah Moden.

donatii Zarah si New Fashion (1)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.