ACTUALITATE 31 mai 2016

Zeci de activităţi de Ziua Copilului în Noua Piaţă Centrală

de Covasna Media | 521 vizualizări

Centrul oraşului Sfântu Gheorghe va fi împânzit miercuri, 1 iunie, cu activităţi diverse, dedicate Zilei Internaţionale a Copilului. Organizatorii evenimentului sunt Casa de Cultură „Kónya Ádám”, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi Teatrul de Păpuși „Cimborák”.

Potrivit programului oferit de Primărie, acţiunile din Piața Libertății se vor derula între orele 11 şi 18. Printre activităţi se numără: confecționare jucării și bijuterii din pâslă, șnur și mărgele (Fundația „Guzsalyas”), jocuri de adunarea selectivă a deșeurilor; mângâiere cățeluși (Tega S.A.), reinventariere! Muzeu în geamantan – faceți cunoștință cu colecțiile muzeului (Muzeul Național Secuiesc), Confecționare tobe, fluiere magice și zâne ajutătoare (Crucea Roșie Covasna), Poveștile lui Zsili: citire de povești, colorat zâne (Asociația Erszi), Pictură pe ghips, pictură facială, concurs de desen pe asfalt, concurs de sărituri cu coarda (Clubul Tinerilor din Sfântu Gheorghe), Jocuri de societate din lemn, moara uriașă, caiete de colorat ( Centrul de voluntariat HITI), Pictură facială, activități de meșteșugărit, jocuri de aptitudini inspirate de basme, tombolă (Asociația „Életfa”), Jocuri de-a soldați, luptă cu săbii, exerciții militare cu puști din lemn (Asociația „Székely Virtus”), Prințese și Prințuri – Realizare de portrete foto (Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA), Poveștile doamnei în verde − cărți senzoriale: activități pentru stimularea creativității, abilităților motorice fine cu ajutorul jocurilor artizanale din textile, pentru copii de între 1 și 3 ani (Demeter Éva), Trenuri din lemn, trenulețe conduse prin telecomandă pentru mici și mari (Asociația Sikló), Cutreierarea Imperiului „Cimbirodalom”, adunare de cuvinte magice pentru învingerea dragonului − revista elevilor curioși „Cimbora”, Imperiul Înțelepciunii: ghicitori și jocuri miraculoase (Biblioteca Județeană „Bod Péter”) , Activități cu pâslă – Casa Rotary, Ajutarea Spiridușilor Fără Lumină în Țara Întunecată, construirea Turnului Infinit (Caritas, Alba Iulia), Construirea unui palat de poveste în Imperiul LEGO (Kovács Hajnalka), Castele și căsuțe din carton (Karton Network SRL), „Câteva povești în jurul lumii” – spectacol (Teatrul „Andrei Mureşanu”), Munca în arta contemporană (vizită ghidată în MAGMA), Facem cunoștință cu baschetul, împreună ( Kajdacsi Judit), Înfrângeți balaurul și salvați prințesa (Teatrul de Păpuși Cimborák), La fiecare oră fixă: povești de vânătoare, vânător pentru un minut, activități de meșteșugărit (Asociația Vadon), Colț Waldorf pentru copii în Ceainăria Tein (Grădinița Waldorf).

În Pavilionul din Parcul Elisabeta, activităţile încep tot la ora 11, dar se încheie la 15. Aici cei mici vor putea participa la tombola Serviciului de Ajutor Maltez, se vor putea cățăra pe zidul castelului sau vor putea participa la concursul de alergat și de ciclism, coordonat de Asociația „Alpin Sport”.

La scena din Piața Libertății, startul evenimentelor se dă la ora 10,30, cu orchestra instrumentiștilor suflători la instrumente de alamă, Liceul de Artă „Plugor Sándor”. În continuare vor avea loc spectacolele copiilor de grădiniță și elevilor de școală generală: Grădinița Pinocchio – grupele Csillag și Micimackó: Jocuri pentru copii. Educatoare: Nagy Gabriella, Décsei Zsuzsa, Balogh Irén, Tódor Mária, Grupele de dans ale Palatului Copiilor și Elevilor și ale Asociației„Batyus”. Instructori de dans: Gáspár Attila și Pozna Gabriella, Grupa de dans modern, Palatul Copiilor și Elevilor. Instructor de dans: Molnár Enikő, Grădinița Csipike: Hesspávázás - interpretat de Markosi Magor, Mondd meg nekem - interpretat de Mátyás Panna. Educatoare: Nagy Tünde és Szentes Réka, Elevii Școlii Generale „Gödri Ferenc”. Învățătoare: Keresztes Gabriella, Opra Zsuzsa, Fenomenul Zumba. Instructori de dans: Tittesz Tünde, Vitus Kinga, Molnár Enikő, Grupele de dans popular ale școlilor din Coșeni și Valea Crișului. Instructor de dans: Rápolti István, Nașterea limbajului tobei – cu Hána László, Casa dansului – împreună cu ansamblul de dans „Folker”. Activităţile de la scenă se vor încheia la ora 19.

Programul complet al evenimentului pe ore este disponibil pe pagina www.sfantugheorgheinfo.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.