ACTUALITATE 5 mai 2016

Weekendul sportiv aduce un meci-cheie pentru Sepsi OSK

de Sever Ioan Miu | 644 vizualizări

Weekendul sportiv aduce un meci-cheie pentru Sepsi OSK. Liderul Seriei 1 din liga a III-a la fotbal ar avea asigurată promovarea în liga a II-a dacă învinge sâmbătă Olimpia Râmnicu Sărat. În liga a IV-a județeană continuă campionatul, duminică având loc derby-ul între prima și a doua echipă din clasament. În liga a V-a campionatul s-a încheiat și are loc un play-off între primele 4 clasate. Fruntașa clasamentului de play-off, Întorsura Buzăului, se teme de arbitraj incorect și vrea supervizare la toate meciurile.

Derby în liga a III-a, la Sfântu Gheorghe

Sâmbătă, Sepsi OSK întâlnește Olimpia Râmnicu Sărat, cea de-a doua clasată în seria 1 din liga a III-a. „Va fi un meci interesant, sperăm să reușim să ne menţinem invincibilitatea pe teren propriu și să închidem campionatul înainte cu trei etape. Pentru că, dacă acum câștigăm, suntem ca promovați în liga a II-a”, ne-a declarat antrenorul covăsnenilor, Valentin Suciu.

Derby și în liga a IV-a județeană

În liga a IV-a, duminică, fruntașa ligii, Nemere Ghelința, va disputa meciul cu a doua clasată, Brețcu, de la ora 18. La aceeași oră, tot duminică, vor avea loc următoarele meciuri: Perkő Sânzieni – Baraolt, Harghita Aita Mare – Cernat, Ojdula – Venus Ozun, Oltul Chilieni – KSE Târgu Secuiesc, respectiv Prima Brăduț – Păpăuți. Cu o zi înainte, sâmbătă, tot de la ora 18,  va avea loc partida dintre Avântul Ilieni și Progresul Sita Buzăului. Belin va sta o etapă.

În liga a V-a începe play-off-ul

Sâmbătă începe play-off-ul pentru primele patru echipe din liga a V-a. În ordinea clasamentului din ligă, acestea sunt Covasna, Reci, Dozsa Dalnic și Ciucașul Întorsura Buzăului. Dar topul echipelor din play-off arată altfel, după cum îmi explică președintele Asociației Județene de Fotbal (AJF), Oláh József: „Regula a fost că primele 4 au adus din clasament doar punctele pe care le-au făcut între ele, golaverajul și tot. Restul s-a șters. Întorsura e prima, cu 10 puncte, Covasna a doua, cu 9 puncte, a treia Dozsa Dalnic, tot cu 9, și a patra, cu 7 puncte, Reci. Fiecare joacă tur-retur cu fiecare. Cei care vor fi clasați pe primele locuri o să promoveze în liga a IV-a”.

Play-off-ul va ține șase etape. În cea dintâi, pe 7 mai, Covasna întâlnește acasă Dozsa Dalnic, de la ora 18. La aceeași oră, pe 8 mai, fruntașa clasamentului celor patru, Ciucașul Întorsura Buzăului, întâlnește ultima poziționată, Reci.

„O să fie un meci foarte greu. Ne-am întâlnit cu Reciul, am câștigat acasă la ei, dar cu noroc”, spune președintele clubului din Întorsura Buzăului, Constantin Iagăr. El își amintește că, la ultima întâlnire cu echipa din Reci, norocul nu a fost de partea a doi dintre fotbaliștii săi. „În meciul cu Reci, Vlad Orha a avut fractură de claviculă, iar Bogdan Baciu, o fractură de maleolă. Nu au fost faulturi fără minge. Au fost faulturi de joc, dar a fost ghinion.  Am pierdut doi jucători buni”, spune, cu regret, Iagăr. Nu am reușit să contactăm reprezentantul echipei din Reci până la închiderea ediției.

Întorsura Buzăului vrea supervizare

Pentru meciurile din play-off, Iagăr speră într-un arbitraj corect. „AJF-ul să trimită observatori ca lumea, o echipă ca lumea în play-off. Vrem supervizor. De exemplu domnul Olah, să meargă la meciurile astea, unde credem că sunt probleme. Toate aceste meciuri sunt importante”, spune președintele clubului întorsurean.

„Eu nu pot veni la toate, că am alte treburi. Și eu sunt Observator în Liga Națională. Eu nu zic că la unele jocuri nu vin. Unde pot, nu spun când vin, nu știe nimeni. Apar înainte de joc cu un minut și văd meciul. Secretarul meu a fost observator acum un an jumătate, nici el nu a știut când am venit la meciul lui. Nu că nu am încredere în el, am vrut să văd meciul”, povestește președintele AJF Covasna. „Vor fi puși arbitri mai în formă și experimentați, nu știu de ce îi e frică”, mai spune Olah József.

Teama lui Constantin Iagăr vine din experiența sa. „Am întâlnit, în campionatele acestea din județ, arbitraje care au făcut de râs până și caracterul omenesc. N-ai ce să le faci. Îl recuzi pe arbitru, nu ți-l mai trimite și ce ai rezolvat? E normal ca omul să greșească, însă când fac greșeli de genul ăsta nu prea e corect”, spune Constantin Iagăr, adăugând că la unele meciuri arbitrajul a fost în regulă. „Poate să greșească arbitrul, dacă greșește, eu tot nu am ce face. Ați văzut, în Liga Campionilor greșește, ce poţi să faci”, recunoaște Olah. Pe de altă parte, el consideră că nemulțumirile lui Iagăr sunt specifice pentru președinții de club. „Astea sunt opiniile conducătorilor, ei văd cu alți ochi meciurile. Ei nu se uită cum joacă jucătorii, ei se uită cum arbitrează arbitrii. Avem norocul că avem arbitri de Liga I, dar câteodată nici cu ei nu sunt mulțumiți, că aplică regulamentul ad literam, de ce i-a dat cartonașe, că nu știu ce”, spune Olah József.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.