ACTUALITATE 9 aprilie 2019

Weekend de foc: 7 incendii de vegetație

de Iulia Drăghici - Taraș | 456 vizualizări

Arderile necontrolate ale vegetației le-au dat de furcă pompierilor covăsneni în weekend. Aceștia au avut doar în weekend 7 astfel de intervenții.

Dintre acestea, șase incendii au fost lichidate de către echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, iar unul de către Serviciul Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă Baraolt.

În total, peste 40 de pompieri militari şi voluntari au intervenit la incendiile ce au ars circa 3,5 hectare de vegetație uscată în localităţile Baraolt, Biborţeni, Dalnic, Măgheruş, Ojdula , Sâncraiu şi Tinoasa.

Reamintim cetăţenilor că arderea miriştilor, vegetaţiei uscate, a resturilor vegetale şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei, conform HGR nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor”, informează, din nou, ISU Covasna.

De la începutul acestui an, subunităţile operative ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Covasna au intervenit pentru gestionarea a peste 30 de incendii de vegetaţie uscată.

Acestea sunt provocate de cetăţenii care şi-au făcut un obicei în a trece la curăţenia de primăvară a terenurilor, grădinilor şi livezilor prin arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a vegetaţiei uscate, fără a mai supraveghea flăcările.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.