ACTUALITATE 8 februarie 2015

Vremea se menţine rece

de Covasna Media | 90 vizualizări

Vremea se menţine rece luni şi marţi, însă miercuri se mai încălzeşte puţin în vestul şi nord-vestul ţării, unde se ating 5-6 grade la prânz. În Capitală va fi frig, cu toate că soarele îşi face frecvent apariţia printre nori.

Luni, vremea va fi rece, cu maxime de la -6 grade în depresiuni, până la 3 grade pe litoral. Cerul tot noros va rămâne, va mai ninge temporar în zona montană şi doar pe alocuri în sud-vestul şi nord-estul ţării. Vântul însă nu se domoleşte. Vor fi în continuare rafale de 45...55 km/h în Banat, Moldova, Bărăgan şi Dobrogea, si chiar mai mult la munte, pe crestele înalte.

Şi marţi vremea se va menţine rece, geroasă chiar dimineaţa, mai ales în centrul şi sudul ţării. Peste zi mai apare şi soarele, dar sunt prezenţi şi norii, ce lasă ninsori slabe local la munte şi numai izolat în nordul, centrul şi sud-estul ţării. Vântul continuă să se agite prin est şi suflă cu multă putere pe crestele înalte de munte, iar la amiază temepraturile nu depăşesc -5 grade în depresiuni şi abia ating 4 grade în Banat.

Miercuri, vremea se mai încălzeşte puţin în vestul şi nord-vestul ţării, unde se ating 5...6 grade la prânz, însă în rest tot rece rămâne, în sudul extrem, de pildă, temperaturile nu trec de -5 grade nici în orele amiezii, aici cu greu se mai înmoaie gerul dimineţii. Dar nu va fi o zi mohorâtă, soarele se arată generos în mare parte din ţară şi doar în est şi sud-est se mai perindă nori, dar condiţiile de ninsoare rămân reduse. În schimb, vântul continuă să sufle cu putere pe crestele montane, dar şi în regiunile estice şi sud-estice, sporind semnificativ senzaţia de rece.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.