ACTUALITATE 5 noiembrie 2015

Votul pentru Spitalul din Târgu Secuiesc va fi reluat la Cernat

de Sever Ioan Miu | 420 vizualizări

Consiliul Local (CL) Cernat va relua în luna decembrie votul prin care va decide dacă face parte din Asociația de susținere a Spitalului Municipal din Târgu Secuiesc. Participarea la asociație presupune alocarea din bugetul local a echivalentului a 50 de bani lunar pe cap de locuitor. Odată înregistrată asociația, spitalul ar putea primi anul viitor în jur de 360.000 de lei.

În caz că rezultatul votului din Decembrie va fi pozitiv, CL Cernat va înscrie anul viitor suma necesară sprijinirii spitalului în bugetul local, după cum ne-a declarat secretarul CL Cernat, Bartók Csaba. Pe 14 octombrie, Consiliul Local Cernat a respins asocierea, considerând că suma este prea mare și nu are acoperire bugetară.

Din 11 comune care vor face parte din asociație, celelalte 10 și-au dat deja acordul, ca și municipiul Târgu Secuiesc. Printre aceste comune, situate în jurul municipiului, se numără Turia, Zăbala și Ojdula.

„Se va relua votul la Cernat”, ne-a declarat și președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna Tamás Sándor. CJ nu a mai putut face parte din asociația de sprijin a spitalului după ce Prefectura a atacat hotărârile locale în instanță, pentru nelegalitate, în 2014. Totuși, Consiliul Județean a găsit o cale alternativă de a sprijini Spitalul Municipal. „Pentru Târgu Secuiesc și Baraolt am alocat câte 20.000 lei”, a precizat Tamás.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.