ACTUALITATE 2 martie 2015

Vor rămâne copiii fără clase?!

de Mirela Cara | 167 vizualizări

Copiii înscrişi la grupa pregătitoare de la CNMV depăşesc numărul de clase aprobate de Inspectoratul Şcolar

În cadrul Consiliului de Administraţie al Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” întrunit luni, s-a constatat că numărul copiilor înscrişi la grupa pregătitoare depăşeşte numărul de locuri cuprinse în cele două clase aprobate de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Conform informaţiilor transmise de consilierul local Mădălin Guruianu, membru în Comisia de Învăţământ şi Cultură a Consiliului Local Sfântu Gheorghe, toţi copiii înscrişi sunt din circumscripţie, ceea ce atrage obligativitatea IŞJ de a găsi rapid o soluţie pentru această problemă, cu atât mai mult cu cât 20 de părinţi au solicitat explicit că optează pentru clasa cu predare Step-by-Step, CNMV fiind singurul loc din oraş unde se poate studia în acest sistem.

„Evident, am cerut din nou aprobarea a trei clase. De data aceasta cu dovezi clare. Suntem convinşi că se vor forma trei clase, două tradiţionale şi una Step-by-Step, nu două, aşa cum a aprobat conducerea IŞJ Covasna, bazându-se pe specialişti şi studii, potrivit afirmaţiilor domniilor lor comunicate către mine în scris” – a declarat Mădălin Guruianu, care este aproape convins că situaţia din învăţământul primar se va repeta şi în cazul claselor de liceu, în sensul că se va demonstra că va fi nevoie de cinci clase, în loc de patru, câte a aprobat Inspectoratul pentru anul şcolar 2015/2016.

Contactată în legătură cu acest subiect, inspectorul general adjunct din cadrul IŞJ Covasna, Marcela Ştefu, ne-a spus că este la curent cu tot ce se petrece la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, că în cursul dimineţii exista deja o depăşire cu 10 elevi, dar că este prematur să se pronunţe înainte de terminarea primei etape a înscrierilor la grupa pregătitoare. Aşteptăm înscrierea elevilor din circumscripţie în prima etapă, după care vom analiza situaţiile apărute şi vom decide în Consiliul de Administraţie dacă vom aproba o a treia clasă sau vom mări efectivul de elevi din cele două clase deja aprobate – ne-a spus reprezentanta IŞJ.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Guruianu Madalin, 3 martie 2015
INCREDIBIL! ... cu mulți elevi peste cei 25, număr maxim într-o clasă din ciclul primar (!), încă ”este prematur” pentru doamna Marcela Ștefu, care se gândește ”să suplimenteze citeste integral
X pics, 2 martie 2015
..."vom mari efectivul de elevi"????In baza caror legi?!A simulacrului ... LEN 1/2011?!Ca sa nu vorbim de principii pedagogice, de particularitati psihologice ale copiilor de varsta scolara mica?! citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.