ACTUALITATE 28 decembrie 2015

Voluntarii „Crucea Roşie” Întorsura Buzăului distribuie pachete cu alimente persoanelor nevoiaşe

de Iulia Drăghici - Taraș | 141 vizualizări

Voluntarii întorsureni din cadrul organizaţiei umanitare „Crucea Roşie” – filiala judeţului Covasna au început, încă de săptămâna trecută, procesul de distribuire a 30 de pachete cu alimente destinate familiilor nevoiaşe din zona oraşului Întorsura Buzăului.

„Acest tip de activitate se desfăşoară deja de foarte mult timp, atât iarna, cât şi primăvara. Alături de compartimentul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei din Întorsura am întocmit o listă a persoanelor nevoiaşe care nu beneficiază de alte ajutoare sau venituri. În urma întocmirii listei, am primit de la filiala judeţului Covasna cele 30 de pachete solicitate, care conţin alimente de bază. Este foarte important să fim atenţi şi să fim aproape de oamenii aflaţi în nevoie. Cu siguranţă, la nivelul oraşului sunt mai mult de 30 de familii nevoiaşe, dar în cadrul acestei activităţi ne-am axat doar pe cei care nu au niciun fel de ajutor sau venit”, ne-a declarat Georgeta Coman, preşedintele subfilialei din Întorsura Buzăului a organizaţiei „Crucea Roşie”.

„M-am bucurat împreună cu cei mai puţin norocoşi, am simţit mirarea şi bucuria din sufletul lor, am plâns. Am plâns văzând situaţia mai puţin bună a altora, dar am zâmbit ştiind că noi suntem cu adevărat binecuvântaţi că putem face ceea ce am făcut. Sper că voi repeta asemenea experienţe de foarte multe ori. Nimic nu e mai frumos decât să-i vezi pe cei din jurul tău fericiţi. Obişnuiesc mereu să spun că dacă nu eşti mulţumit cu ceea ce ai, mulţumeşte Domnului că nu-ţi dă ceea ce meriţi!”, a spus Elena Mitrofan, voluntar din Întorsura Buzăului al organizaţiei „Crucea Roşie”, despre activitatea de distribuire a pachetelor cu alimente.

Primăria din Întorsura Buzăului a fost şi de această dată alături de acţiunile organizaţiei „Crucea Roşie”, oferind transport voluntarilor.

Potrivit reprezentanţilor „Crucea Roşie” Covasna, la nivel judeţean sunt distribuite în această perioadă 535 de pachete, de către 15 subfiliale. Mai mult, subfiliala organizaţiei „Crucea Roşie” din Târgu Secuiesc a realizat alte 100 de pachete care vor ajunge la persoanele nevoiaşe din această zonă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.