ACTUALITATE 9 martie 2024

Volumul „Gusturi dulci din Secuime”, oferit în dar de Ziua femeilor de Consiliul Judeţean

de Agerpres | 1312 vizualizări

„Gusturi dulci din Secuime” se numeşte cartea de bucate pe care conducerea Consiliului Judeţean Covasna a oferit-o în dar femeilor cu prilejul zilei de 8 Martie.

Cartea, care conţine doar reţete de deserturi, a fost distribuită gratuit în cursul zilelor de joi şi vineri, prin intermediul a 23 de cofetării din judeţul Covasna.

Directoarea Asociaţiei AgroSIC Covasna, Igyártó Réka, care a fost managerul acestui proiect, a declarat pentru AGERPRES că prima ediţie a cărţii a fost publicată în urmă cu patru ani şi a fost realizată împreună cu Asociaţia Culturală Trei Scaune şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului in judeţul Covasna din cadrul Consiliului Judeţean iar recent a fost reeditată, noua ediţie cuprinzând şi câteva reţete în plus.

«Gusturi dulci din Secuime» este un proiect de suflet realizat prima dată în anul 2020, când a fost publicată prima ediţie a cărţii. Această carte a fost un cadou de 8 Martie, de Ziua femeilor, în anul 2021. Cine a cumpărat o prăjitură din cofetăriile din judeţul Covasna a primit cadou o carte. Această acţiune am repetat-o şi în acest an, tot cu ocazia Zilei femeilor (...) Cartea conţine peste 35 de reţete de deserturi create sau recomandate de către cei 6 membri ai juriului celui mai dulce festival din judeţul Covasna, şi anume, Festivalul kurtoskolacs-ului şi al deliciilor dulci, ce va avea loc şi în acest an la Sfântu Gheorghe”, a spus Igyártó Réka.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, care a fost prezent în câteva cofetării pentru a înmâna personal acest cadou doamnelor, a subliniat că volumul conţine preponderent reţete de prăjituri şi dulciuri specifice acestei zone, cum ar fi colacul secuiesc învelit în zahăr ars sau kürtőskalács, cum i se spune în limba maghiară acestui delicios produs tradiţional, iar toate aceste reţete „conturează împreună gustul dulce al Ţinutului secuiesc”.

Cartea va fi prezentată sâmbătă, de la ora 17, şi în cadrul Festivalului SlanaFest, ce va avea loc la sfârşitul săptămânii la restaurantul Park din Sfântu Gheorghe, în prezența a doi dintre maeştrii bucătari care au contribuit la realizarea acesteia, Szőcs Ilona şi Farkas Ferenc.

Sursa foto: Tamás Sándor/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.