ACTUALITATE 28 aprilie 2016

Voce de înger în trup de copil - Mălina Boricean

de Iulia Drăghici - Taraș | 669 vizualizări

Mălina Boricean, talentul autentic din Sita Buzăului

Voce de înger în trup de copil. Aceasta este comparația cea mai potrivită care îmi vine în minte când mă gândesc la Mălina Boricean, fata în vârstă de 12 ani din Sita Buzăului, înzestrată cu calități vocale de excepție. În Vinerea Mare vă aducem un interviu cu o adevărată artistă de muzică populară din zona Buzaielor, care impresionează publicul la fiecare spectacol și care strecoară, prin inocența glasului său, liniște și pace în sufletul auditoriului.

– Mălina, pentru început, povestește-ne puțin despre tine.

– Am 12 ani şi sunt clasa a VI-a la Școala Generală „Nicolae Russu” din Sita Buzăului. În prezent urmez şi cursurile Şcolii de Arte şi Meserii „Tiberiu Brădiceanu” din Braşov şi cânt şi alături de Ansamblul „Brâuleţul” din Sita Buzăului.

– Cum ai descoperit talentul pentru muzică? Malina2

– La vârsta de trei ani am cântat pentru prima dată la Căminul Cultural de la Sita Buzăului. Atunci am cântat muzică uşoară. La şase ani am început să fredonez muzică populară şi mi-a plăcut mai mult. Părinţii mei, alături de învăţătoare, au decis să mă înscrie la şcoala populară de artă din Braşov.

– Ce înseamnă muzica pentru tine?

– Muzica este un mod prin care pot comunica cu oamenii şi prin care pot să îmi transmit toate gândurile şi sentimentele frumoase. Îmi place foarte mult să cânt.

– Ce simţi atunci când eşti pe scenă?

– Mă simt într-o comuniune cu Dumnezeu şi simt că totul în jurul meu dispare.

– Peste 10 ani unde te vezi?

– Nu m-am gândit, dar mi-aş dori să ajung pe mari scene ale cântecului popular. M-am gândit să îmi aleg şi altă meserie de bază. Încă nu ştiu ce anume, dar nu cred că o să rămân doar în industria muzicală populară.

– Alături de cine ai vrea să cânţi?

– Mi-ar face mare plăcere să cânt alături de Oana Carmen Bogza – Pintea. Îmi place foarte mult de ea pentru că are acel „ceva”, e o artistă specială. E modelul meu în viaţă. Prin muzica ei transmite bunătate. Dar, chiar dacă îmi place de ea, trebuie să spun că nu îmi place să imit.

– Care sunt cele mai importante concursuri la care ai participat?Malina3

– Am participat la numeroase concursuri şi pot să spun că toate sunt importante pentru mine. Acum doi sau trei ani am luat trofeul la Braşov Art Festival, am fost şi la „Dor de cântec românesc” de la Buzău, unde am luat locul I, la „Cătălina” de la Iaşi, unde am luat tot locul I. Am mai participat la un festival de la Brăila unde am luat locul II, la Piatra Neamţ – „Florile Ceahlăului” – menţiune, „Flori în Ţara Bârsei” – locul II.

– A fost vreun concurs la care ai participat şi la care nu ai luat niciun premiu?

– Da, au fost. Au fost competiţii de profil din care ne-au descalificat pentru că nu am avut un cântec autentic din zona pe care o reprezentăm. La noi, în zona Buzaielor, nu prea există repertoriu. Este o zonă de interferenţă cu multe influenţe. E o mare problemă la concursuri pentru că nu avem nicio şansă când concurăm împotriva participanţilor din Moldova, Gorj şi aşa mai departe. Ca să evităm problema, am început să facem noi cântece proprii. În prezent am patru melodii. Trei sunt compuse de interpreta locală Ioana Dîrstar şi una de Angela Chelaru de la Alba.

– Care este melodia ta preferată?

– „Fluturaş de pe câmpie” din repertoriul propriu.

– Ai vreun obicei pe care îl respecţi înainte să intri pe scenă?

– Am credinţă în Dumnezeu, îmi fac o cruce şi intru.

– Ce spun colegii tăi, prietenii şi oamenii din jurul tău despre pasiunea ta pentru muzică?

– Mă felicită şi sunt bucuroşi când vin de la concursuri la care câştig premii. La şcoală chiar cântăm mult.

– Ce mesaj le transmiţi cititorilor ziarului „Observatorul de Covasna” cu ocazia Sărbătorilor Pascale?

– Le doresc ca sărbătoarea Învierii Domnului să le aducă multă bucurie în familie şi în case, belşug şi voie bună!

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.