ACTUALITATE 20 februarie 2020

Virozele golesc clasele de elevi în mai multe localități din județ

de Daniela Luca | 948 vizualizări

La Sfântu Gheorghe, Valea Crișului, Covasna și Cernat s-au impus măsuri de suspendare a cursurilor

La nivelul județului Covasna s-a impus măsura suspendării cursurilor în mai multe unități școlare din cauza înmulțirii cazurilor de viroză respiratorie. Este și cazul Colegiului Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, unde elevii nu vor merge la ore joi și vineri. Tot pe 20 și 21 februarie sunt suspendate parțial cursurile la Liceul De Arte „Plugor Sándor”. Astfel de măsuri au fost luate și în alte localități din județ. 

Numărul mare de infecţii respiratorii afectează desfăşurarea normală a cursurilor din mai multe şcoli covăsnene. Cea din urmă măsură în acest sens a fost anunțată miercuri, 19 februarie, de Inspectoratului Şcolar Judeţean (IȘJ) Covasna, când s-a decis suspendarea totală a cursurilor la Colegiului Național „Székely Mikó” din reședința de județ până luni, 24 februarie.

Răspândirea rapidă a virezelor a făcut ca trei sferturi dintre elevii unei clase de la „Székely Mikó” să lipsească de la ore, iar suspendările parțiale nu au dat rezultate, spune directorul instituției, Kondor Ágota. 

 „S-a înmulțit numărul îmbolnăvirilor. Peste 20%, aproape 25% am avut astăzi și mâine ar fi crescut la peste 300 și ceva de elevi. Am discutat cu domnul inspector general și cu colegii, pentru că avem și colegi bolnavi și așa am decis să suspendăm cursurile timp de două zile. Facem igienizarea și pe urmă reluăm cursurile. O să facem triaj și luni și marți. Am avut suspendări în clasa 0, în clasa a II-a, în a XI-a, în a XII-a, dar acum s-a răspândit destul de mult și sperăm că aceasta este o decizie bună. Au fost suspendate cursurile și la Mihai Viteazul. Am discutat cu doamna director de acolo și a zis că se pare că este o măsură bună. Problema e că unii copii vin și bolnavi la școală și așa se răspândește viroza. Ar fi bine să se trateze acasă pentru că unii au venit înapoi la școală netratați și s-au îmbolnăvit din nou. (...) Săptămâna trecută în clasa a XII-a am avut șapte elevi din 29”, ne-a declarat miercuri, 19 februarie, Kondor Ágota.

Conform acesteia, numărului îmbolnăvirilor este mai mare în clasele primare, în gimnaziu, dar și în clasele liceale. 

De asemenea, joi și vineri vor fi suspendate cursurile în patru clase de la Liceul de Arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe. Este vorba despre clasa pregătitoare A, clasa pregătitoare B, clasa a II-a A și clasa a VII-a A. 

Săptămâna trecută, cursurile au fost suspendate parțial sau integral în șase școli covăsnene. Printre școlile în care au fost închise câteva clase se numără Liceul Teologic Reformat din Sfântu Gheorghe, Școala Gimnazială „Váradi József”, Școala Gimnazială „Fejér Ákos” din Micfalău, iar la Școala Gimnazială „Bod Péter” din Cernat cursurile au fost suspendate integral. 

Săptămâna aceasta, marți și miercuri, au fost închise câteva clase în trei unități de învățământ –  Liceul de Arte „Plugor Sándor” din reședința de județ, Școala Gimnazială „Fejér Ákos” din Micfalău și Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Covasna. 

Miercuri și joi, 19 și 20 februarie, din cauza virozelor au fost suspendate cursurile parțial la alte trei unități de învățământ - Colegiului Național „Székely Mikó”, la Grădiniţa cu Program Prelungit „Arvacska” din Sfântu Gheorghe și Școala Gimnazială „Kalnoky Ludmila” din Valea Crișului. 

În toate cazurile, spaţiile în care copiii și profesorii își desfășurau activitatea au fost dezinfectate. La sfârşitul lunii trecute, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna a dispus suspendarea cursurilor la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, când peste 20% dintre elevi nu au mai venit la şcoală din cauza virozelor. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.