ACTUALITATE 16 ianuarie 2018

Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru funcția de premier

de Iulia Drăghici - Taraș | 465 vizualizări

Europarlamentarul Viorica Dăncilă, fost consilier județean PSD în Teleorman, este propunerea social-democraților pentru funcția de prim-ministru, în locul demisionarului Mihai Tudose.

În CExN al PSD s-a înregistrat doar o abținere față de această propunere.

Propunerea trebuie însă acceptată și de președintele Klaus Iohannis.

Dacă propunerea este acceptată de șeful statului, Dăncilă va trebui să se prezinte în fața Parlamentului cu lista noului guvern pentru a primi votul de învestitură. 

Cine este Viorica Dăncilă 

Dăncilă are 54 de ani şi s-a născut în Roşiori de Vede, Teleorman.

Vasilica-Viorica Dăncilă, pe numele ei din buletin, a obţinut, în 2014, un al doilea mandat de deputat în Parlamentul European, pe listele PSD. Aceasta ocupă, din 2015, şi funcţia de preşedinte al Organizaţiei Femeilor Social Democrate.

Dăncilă a fost nominalizată la premiul Europarlamentarul Anului 2017, la categoriile Drepturile Femeii şi Egalitate de Gen şi Cercetare şi Inovare. Nu este pentru prima dată când primeşte o astfel de nominalizare. În 2015, ea fusese nominalizată pentru premiul de cel mai bun europarlamentar la categoria Agricultură.

Viorica Dăncilă este membru PSD din 1996, când a început cariera politică în organizaţia din Teleorman a social-democraţilor.

În ceea ce priveşte studiile, Dăncilă a absolvit în 1988 studiile de licenţă la Institutul de Petrol şi Gaze, urmând ca în 2006 să finalizeze studiile de masterat în Spaţiul public european la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

Sursa: Profit.ro, Gândul.info.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.