ACTUALITATE 9 iulie 2015

Vineri începe Galopiada Secuiască de la Moacșa

de Mirela Cara | 249 vizualizări

Cel mai cunoscut concurs hipic din regiune, Galopiada Secuiască, organizat de Primăria Sfântu Gheorghe și Consiliul Județean Covasna, se va desfășura în acest weekend, ca în fiecare ediție, pe Dealul Pivniţele Mari din localitatea Moacşa.

Călăreţii din întreaga zonă vor avea prilejul de a-și demonstra priceperea în cadrul concursului, care adună mii de spectatori la fiecare ediție. Acestora li s-au pregătit mai multe surprize, însă principalele atracții sunt spectacolul susținut de Teatrul Naţional Ecvestru din Ungaria, în colaborare cu Ansamblul de Dansuri „Háromszék” şi călăreţii locali, demonstraţii de lupte ale arcaşilor călare cu membrii Asociaţiei Saggitis Siculorum și Formaţia Spontán.

Cei care vor merge la Moacșa vor putea urmări, de asemenea, demonstrații de scrimă, concursuri de atelaje și probele de la Galopiadă, dar se vor putea bucura și de un program artistic variat, precum și de oferta unui târg de produse tradiționale.

Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă la ora 12:00, când este programat marșul concurenților. Duminică este ziua în care publicul va putea urmări Finala Galopului Góbé, cu începere de la ora 16:00, precum și Finala Galopiadei Secuieşti, care va începe o oră mai târziu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.