ACTUALITATE 7 iunie 2024

Viitorul patinoar artificial de la Sfântu Gheorghe intră în etapa de proiectare

de Agerpres | 870 vizualizări

Viitorul patinoar artificial de la Sfântu Gheorghe, care va fi construit cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, va intra în etapa de proiectare, au anunţat, joi, reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii (CNI).

Potrivit directorului Unităţii Supervizori CNI, Gabriel Diaconu, investiţia se va cifra la circa 270 de milioane de lei, iar termenul de finalizare este de 36 de luni.

Patinoarul, care va fi ridicat în vecinătatea sălii polivalente Arena Sepsi şi stadionului de fotbal Sepsi OSK, va avea două etaje, o suprafaţă utilă de 12.000 de metri pătraţi, o capacitate de peste 2.000 de locuri în tribune, va dispune de un centru de recuperare medicală pentru sportivi şi va putea găzdui atât competiţii naţionale, cât şi internaţionale, dar va putea fi folosit şi de localnici.

„Mă uitam acum la amplasamentul viitorului patinoar care urmează a se construi aici, la Sfântu Gheorghe, şi mă gândeam aşa cu bucurie că, alături de sala polivalentă, de stadionul foarte frumos pe care l-am văzut aici, va apărea o nouă investiţie şi anume acest patinoar, care va fi o structură complexă şi a cărui valoare, cel puţin în acest moment, la nivelul avizării indicatorilor tehnico-economici, este undeva la 270 milioane de lei, care vor fi asiguraţi prin CNI de către Ministerul Dezvoltării. Stadiul investiţiei este: s-a terminat procedura de achiziţie publică, urmând să se semneze contractul, să înceapă etapa de proiectare. Cu alte cuvinte, aici va fi un pol sportiv adevărat, de care să se bucure atât locuitorii oraşului, cât şi ai judeţului”, a declarat Gabriel Diaconu.

Acesta a mai menţionat că tot cu sprijinul CNI, în municipiul Sfântu Gheorghe va fi construită o nouă creşă pentru copii, în Cartierul Oltului.

„Cealaltă investiţie, care urmează a fi promovată şi ea cât de curând, este o creşă, tot la Sfântu Gheorghe, la care valoare este de circa 17 milioane de lei şi care se află acum în procedură de achiziţie publică. Noi apreciem că undeva în 30-45 de zile se termină partea de evaluare, urmând apoi să demarăm partea de implementare efectivă. Finalizarea creşei are un termen de execuţie de 24 de luni, iar patinoarul de 36 de luni, cam aşa sunt termenele de acum, estimate”, a mai spus Gabriel Diaconu.

CNI a finanţat în urmă cu câţiva ani construirea Arenei Sepsi, o modernă sală polivalentă aflată la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, care a fost inaugurată în anul 2017 şi care găzduieşte periodic atât competiţii sportive, cât şi diverse întruniri şi evenimente culturale şi artistice. Arena Sepsi are o capacitate de 3.000 de locuri în tribune, iar valoarea investiţiei s-a cifrat la peste 19 milioane de euro.

Gabriel Diaconu a vizitat în cursul zilei de joi şi noul spital de pneumologie care se construieşte cu sprijinul CNI în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, fiind însoţit, printre alţii, de către liderul UDMR, Kelemen Hunor, de preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, de primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, precum şi de parlamentarii UDMR din judeţ.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.