ACTUALITATE 17 august 2018

(Update) VIDEO Sfântu Gheorghe, după potop

de Iulia Drăghici - Taraș | 2628 vizualizări

UPDATE

"În urma fenomenelor meteo periculoase produse pe teritoriul județului în această după amiază, pompierii covăsneni au fost solicitați să intervină în mai multe locații din municipiul Sfântu Gheorghe.
Militarii au acționați cu 5 motopompe transportabile pentru evacuarea apei din 8 subsoluri afectate de inundații", arată o informare transmisă de ISU Covasna. 

Știrea inițială: Pompierii intervin pe trei străzi din reședința județului Covasna

Pompierii de la ISU Covasna au fost solicitați, imediat după ploaia torențială de vineri, să intervină pentru evacuarea apei pe trei străzi din Sfântu Gheorghe: Viitorului, Mikes Kelemen și Fabricii.

Pe strada Viitorului, intervenția se desfășoară la demisolul unui bloc.

O ploaie torențială, pe alocuri cu gheață, s-a abătut vineri, 17 august, după ora 16:00, asupra municipiului Sfântu Gheorghe.

VEZI în continuare imagini filmate imediat după ce ploaia s-a oprit, dar și din timpul furtunii: 

 

 

 

 

Județul Covasna este sub cod portocaliu de inundații până la ora 23:00.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile mici din bazinele hidrografice: Olt – afluenții de dreapta aferenți sectoarelor aval confluență cu Valea Crișului – amonte confluență cu Râul Negru și aval S.H. Feldioara – amonte confluență cu râul Alba, județul Covasna.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Debren, Valea Sâmbrezii și Vâlcele”, transmite Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.