ACTUALITATE 5 octombrie 2018

VIDEO Președintele CJ Covasna, somat să folosească sigla Centenarului pe documentele oficiale

de Iulia Drăghici - Taraș | 778 vizualizări

Tamás Sándor spune că s-a conformat, însă că va publica alături de aceasta și varianta în maghiară

Președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamás Sándor, a fost somat de Prefectură și de Ministerul Culturii să insereze sigla Centenarului în antetul documentelor oficiale realizate de instituția pe care o reprezintă, așa cum prevede legea. În răspuns, acesta a transmis că dacă tot este obligat, atunci va utiliza, alături de varianta în română a siglei, și varianta în maghiară.

„Am fost somat și de Prefectură și de Ministerul Culturii și Identității Naționale ca să folosim, ca și instituție, logoul Centenarului. Deși eu am citit cu atenție actele legislative în materie, aș putea să contrariez (...), dar nu am vrut să am eu o dezbatere pe această temă (...). M-am conformat și mă conformez, însă m-am uitat și pe ghidul vizual, aprobat de Guvern, unde cu împăcare în suflet am constatat că există și varianta în maghiară a acestui logo și am comunicat către ministerul de resort, al Culturii și Identității Naționale că am descoperit acest lucru. Am întrebat dacă pot să îl folosesc pe lângă limba română și varianta în limba maghiară, la care ei, desigur, au dat acceptul. Deci să nu vă speriați dacă de azi o să întâlniți în antetul (n.red. documentelor)  președintelui sau al Consiliului Județean Covasna, lângă logoul Centenarului, și varianta în limba maghiară”, a declarat Tamás Sándor vineri, într-o conferință de presă.

Potrivit art. II, lit. (1) din OUG nr. 22/2018, „începând cu data intrării în vigoare a Ghidului de identitate vizuală a Centenarului României (1918-2018) și al Primului Război Mondial și până la sfârșitul anului 2018, autoritățile și instituțiile publice, precum și instituțiile din subordinea, coordonarea sau autoritatea acestora, indiferent de modalitatea de finanțare, au obligația aplicării măsurilor de identitate vizuală prevăzute în acesta”.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Adi Alex, 8 octombrie 2018
D-l Tamas Sandor respecta numai legile care îi convin. Mâine, poimâine se termină anul 2018 și el ne anunță că de acum inainte va folosi sigla anului centenar in format bilingv. De ce nu a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.