ACTUALITATE 23 martie 2018

VIDEO Peste 110 tone de material antiderapant, folosit pe drumurile naționale din județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 559 vizualizări

Drumarii de la CNAIR au acționat cu 26 de utilaje 

În cursul nopții și al dimineții s-a intervenit pentru deszăpezirea drumurilor naționale din județul Covasna cu 26 de utilaje și cu 111 tone de materiale antiderapant, spun reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov. Nu sunt drumuri închise pe raza județului, însă se circulă în condiții de iarnă, astfel că se recomandă prudență.  

„ATENȚIE! Se circulă în condiții de iarna pe toate drumurile naționale din centrul tării. Drumarii reușesc prin eforturi uriașe să țină deschise toate șoselele în ciuda ninsorii abundente și a viscolului puternic. A fost impusa totuși o restricție de circulație pentru autovehiculele de peste 7,5 tone pe DN13A, în județul Harghita între Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc.

Drumarii din județele Brașov, Sibiu, Mureș, Harghita și Covasna au acționat în această noapte cu 137 de utilaje și au împrăștiat peste 900 de tone de material antiderapant.

Facem în continuare apel la participanții la trafic să se informeze, înainte de a pleca la drum, în legătură cu situația din zonele pe care urmează să le tranziteze, să aibă autovehiculele echipate de iarnă, să circule prudent și să respecte eventualele restricții impuse pe anumite sectoare de drum”, arată o informare a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

Recomandările poliției:

Pentru a evita implicarea în accidente rutiere sau producerea unor blocaje, polițiștii recomandă:

- Circulați cu viteză redusă, adaptată condițiilor meteo-rutiere, astfel încât la nevoie să puteți opri în condiții de siguranță. Utilizați frâna de motor și nu bruscați comenzile autovehiculului pentru a evita derapajul.

- La fel de important este să păstrați o distanță de siguranță între autovehiculele aflate în mers, să semnalizați din timp efectuarea oricărei manevre și să vă asigurați temeinic;

- Înainte de a pleca la drum, curățați autovehiculul de zăpada depusă, inclusiv cea de pe plafon. În mers aceasta poate cădea pe parbriz, obturându-vă vizibilitatea. De asemenea, asigurați-vă că sistemele de iluminare-semnalizare și ștergătoarele de parbriz funcționează corespunzător;

- Interesați-vă de situaţia condiţiilor meteo existente şi de restricţiile de circulaţie impuse pe arterele pe care urmează să vă deplasați;

- Adoptați o conduită preventivă la volan și sporiți atenția;

- Folosiți luminile de întâlnire pentru a fi vizibili în trafic;

- Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate și semnalizate corespunzător și numai la culoarea verde a semaforului. De asemenea, pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite, li se recomandă pietonilor să se asigure temeinic și să se angajeze în traversare numai după ce sunt convinși că șoferii le-au observat și înțeles intenția.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.