ACTUALITATE 2 iulie 2018

VIDEO Ofurile sătenilor din Băcel, ascultate de Viorica Dăncilă și Carmen Dan

de Iulia Drăghici - Taraș | 1384 vizualizări

Premierul și ministrul Afacerilor Interne s-au aflat luni în vizită în satul afectat de inundații

Infrastructura rutieră, educațională și sanitară au fost principalele teme cu care au fost întâmpinați luni la Băcel premierul României, Viorica Dăncilă și ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, dar și ceilalți membri ai Guvernului, aflați în inspecție în zonele afectate de inundații. Sătenii, exasperați de lipsa de acțiune a autorităților locale și-au vărsat ofurile în fața membrilor Guvernului, care au făcut promisiuni că vor verifica situația atent, de la cel mai înalt nivel.

Situația la Băcel a fost cât se poate de critică și la inundațiile de sfârșit de săptămână, dar și în primăvară. Sâmbătă, peste 70 de persoane au fost evacuate din aproximativ 40 de gospodării amenințate de ape. Însă deznădejdea localnicilor este alimentată nu doar de lipsa măsurilor preventive împotriva inundațiilor care continuă apară în sat periodic, ci și de lipsa de acțiune a autorităților locale privind lucrările necesare dezvoltării localității, potrivit spuselor celor câțiva zeci de oameni care s-au adunat să întâmpine alaiul de guvernanți venit în vizită.

„Vă invităm aici și după inundații, că am mai avea ceva de discutat. Avem probleme aici la Băcel care nu se rezolvă. Poate dumneavoastră puteți. Suntem în 2018, dar suntem uitați de lume. Absolut nimic nu se face. Drumurile, ați văzut și dumneavoastră cum sunt. Noi facem naveta la Brașov, foarte mulți și un microbuz nu avem! Facem naveta zi de zi cu mașina personală pentru că trebuie să lucrăm. Spital nu, școală nu. Copiii ne-au plecat în alte localități. Nu se poate ca în 2018 să nu avem dispensar! (...) Primarul e la al treilea mandat, dar nimic nu ne-a făcut”, a spus o localnică din Băcel către delegația de nivel înalt venită din București.

„Dacă avizările se fac în două săptămâni, lucrul (n.red. la drum – asfaltarea) poate fi început în august. (...) Eu am zis că în 2017 se face drumul. Am încheiat planul de finanțare în 2016, am licitat la pachet proiectarea cu execuția. Proiectarea s-a făcut într-un an de zile, a ținut foarte mult. Nu a trecut de verificator, a trimis-o înapoi la proiectant”, explica viceprimarul din Chichiș, Silviu Tăraș, moment în care a fost întrerupt de premierul Dăncilă, care i-a spus, în fața camerelor de filmat: „Domnul viceprimar, când începe lucrarea aici? Istoricul deja e istorie. Eu vreau să știu când începeți lucrarea, că vreau și eu să urmăresc situația”.

„Cât de repede obținem avizările. Nu ține de noi”, a fost răspunsul viceprimarului.  

„O să urmărim în mod atent acest lucru”, a încheiat Viorica Dăncilă, înainte să plece către elicopterul care o aștepta să o ducă la Brașov, reședința județului vecin la fel de afectat de inundațiile din ultima vreme.

 

FOTO: ISU Covasna. 

VIDEO: Facebook/Guvernul României. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 6 iulie 2018
pesedeii sint obisnuiti sa rezolve noaptea pe furis fara proiect si avize, se asfalteaza la pret triplu, semneaza primarul, ia si el ceva si se strica in 2 ani ca sa aiba de lucru din nou citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.