ACTUALITATE 25 aprilie 2020

(Update) VIDEO Ministrul Sănătății, vizită-fulger la Spitalul Județean Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 9237 vizualizări

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a fost sâmbătă la prânz într-un scurt control la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe.

Oficialul a mers la Unitatea de Primiri Urgențe, pentru a vorbi cu personalul medical de acolo, însă nu înainte de a se supune triajului epidemiologic în cortul instalat în fața spitalului.  

La ieșire, acesta a spus că a fost informat de câteva probleme legate de organizare și de circuit și de atitudine din partea pacienților, dar că se vor lua măsuri după o analiză mai atentă și după o discuție cu Direcția de Sănătate Publică.

Este un spital dedicat COVID, în care sunt preluați pacienți și din județul Brașov și din județul Covasna. Am vrut efectiv să văd de la fața locului starea personalului medical, fiindcă, așa cum ați putut observa în ultima perioadă, avem multe cazuri în ce înseamnă persoane instituționalizate, persoane care îngrijesc sau personalul medical. Am vrut să văd dacă sunt echipamente, dacă sunt materiale sanitare, dacă există circuit. Am discutat cu personalul medical de aici, era o problemă vizavi de circuite, vizavi de atitudinea unor pacienți care nu respectă aceste circuite sau își asumă anumite riscuri și pleacă sau își asumă anumite riscuri și merg pe anumite circuite. Este o problemă pe care va trebui să o discut cu Direcția de Sănătate Publică, dar după ce vom face o evaluare completă”, a spus sâmbătă, la ieșirea din Spitalul Județean de Urgență Sfântu Gheorghe, ministrul Nelu Tătaru.

Totodată, ministrul Sănătății a spus, printre altele, și că nu a avut până acum motive să ia în considerare instituirea unui management militarizat la Spitalul din Sfântu Gheorghe.

De menționat este și că vizita fulger și surpriză nu le-a dat șansa și reprezentanților spitalului de a sta de vorbă cu ministrul.

Noi am așteptat să stăm de vorbă și noi, eram la birou, la muncă, am întrerupt o ședință cu colegii mei, dar din păcate nu am reușit să ne întâlnim. Probabil agenda domnului ministru este mult prea încărcată ca să ne putem întâlni și să discutăm în detaliu despre evaluarea în continuare a pandemiei, ce trebuie noi, ca și spitale să facem în continuare, să încercăm să facem mai bine și să corectăm eventualele situații în care s-ar putea să fie problemă legat de asistența medicală și să avem o discuție în acest sens. Nu am reușit să ne întâlnim cu domnul ministru. A vorbit cu colegii mei. De fapt, s-a informat la fața locului, în această privință”, ne-a spus sâmbătă, managerului spitalului, Andras-Nagy Robert.

Ambii, atât ministrul, cât și managerul de spital au transmis că deși vor urma măsuri de relaxare a restricțiilor, cetățenii nu ar trebui să lase garda jos în fața virusului și să continue să se protejeze.

Detalii despre vizita ministrului, în videoclipurile următoare:

Declarațiile ministrului Sănătății:

Declarațiile managerului spitalului, Andras-Nagy Robert:

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.