ACTUALITATE 12 februarie 2021

VIDEO Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în vizită de lucru în județul Covasna

de Daniela Luca | 1458 vizualizări

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a fost vineri, 12 februarie, într-o vizită de lucru în județul Covasna. Scopul prezenței sale a fost purtarea unor discuții cu mai mulți primari din zonă, dar și cu autoritățile județene, despre programele de dezvoltare, finanțate din fonduri de Stat. Ministrul a vorbit și despre câteva investiții din județ care ar urma să primească finanțare în următorii ani. 

În cadrul unei conferințe de presă, organizată la Consiliul Județean Covasna, Cseke a vorbit și despre proiectele prioritare ale județului Covasna care ar urma să fie finanțate din fonduri guvernamentale.

Printre acestea se numără construirea unei clădiri noi pentru tratarea bolilor pneumologice în Sfântu Gheorghe, construirea unui complex sportiv, tot în reședința de județ, continuarea lucrărilor la bazinul de înot de la Târgu Secuiesc, construirea unui centru balneoclimateric multifuncțional la Covasna, construirea unei săli de sport la Baraolt, dar și construirea unui bazin de înot didactic la Întorsura Buzăului.

Totodată, ministrul a vorbit despre descentralizare. Acesta a declarat că procesul va fi reluat de data aceasta împreună cu Ministerul Tineretului și Sportului.

„E cunoscut faptul că eu sunt un mare susținător al descentralizării și voi fi, indiferent în ce poziție publică mă voi afla. Am făcut această descentralizare a spitalelor. Cred în forța comunităților locale, indiferent de zona din țară. Întotdeauna, pe mai multe domenii, autoritățile locale, comunitățile locale, oamenii din teritoriu, cunosc mai bine, se pot implica mai bine, pentru că aceste instituții sunt aici, privesc viața lor de zi cu zi, vor să se implice și vor să facă să funcționeze lucrurile mai bine decât de la nivel central”, a spus vineri, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila.

Printre prioritățile ministerului pe care îl conduce va fi și construirea de noi creșe, inclusiv în județul Covasna, a mai spus Cseke Attila.

Acesta a mai spus că astăzi a fost lansat în dezbatere publică proiectul privind modificarea ordonanței de înființare a Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), prin care se propune desființarea structurilor regionale ale acestei instituții.

Declarații de la conferința de presă susținută vineri împreună cu președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor și primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, la sediul Consiliului Județean Covasna, în videoclipul următor.

Mai multe detalii, în ediția de luni, 15 februarie, a ziarului Observatorul de Covasna și pe CovasnaMedia.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.