ACTUALITATE 16 martie 2020

VIDEO Mesajul prefectului Iulian Todor, în contextul decretării stării de urgență

de Iulia Drăghici - Taraș | 1635 vizualizări

Prefectul Iulian Todor a transmis luni un mesaj prin intermediul paginii de Facebook a Instituției Prefectului Județului Covasna, legată de situația actuală din județul Covasna, în contextul prezent, al pandemiei de coronavirus. 

„Stimați cetățeni ai județului Covasna

Așa cum probabil ați aflat, președintele României, domnul Klaus Iohannis, va decreta astăzi starea de urgență pe întregul teritoriu al țării. Este o măsură pe care multe țări europene afectate de noul coronavirus au luat-o deja în interesul cetățenilor lor.

Nu trebuie să ne fie teamă, să intrăm în panică, întrucât această măsură este în interesul nostru, al tuturor cetățenilor.

Pe această cale, vă rog să fiți calmi, să fiți uniți și să respectăm deciziile luate de autorități. Starea de urgență ce se va institui și la nivelul județului Covasna, ne va permite să luăm cele mai bune măsuri pentru prevenirea și combaterea infecției cu noul tip de coronavirus. Instituțiile statului au fost în această perioadă tot timpul la datorie și vor fi în continuare la datorie.

Dragi covăsneni, este nevoie de colaborarea fiecăruia dintre dumneavoastră. Trebuie sa acționăm cu calm, cu responsabilitate și cu grija față de cei din jur. Fiecare dintre noi poate contribui la reducerea riscului de propagare a virusului și de îmbolnăvire a altor persoane. Va rog sa evitați deplasările care nu sunt absolut necesare. Limitați contactul cu alte persoane, informați-vă doar din surse oficiale, nu contribuiți la propagarea mesajelor de panică, a mesajelor scrise de oameni inconștienți, sau care au anumite interese obscure, poate chiar economice. Susțineți eforturile autorităților. Cu toții acționăm pentru limitarea infecției cu noul virus. Situația este sub control, tocmai, pentru că au fost luate măsuri din timp, au fost suspendate transporturile din Italia, au fost închise școlile, au fost limitate întâlnirile publice, dar și alte măsuri.

Vă rog să urmăriți site-ul Instituției Prefectului județului Covasna întrucât o să primiți informații utile de la autoritățile implicate în gestionarea acestei situații.

Am făcut recomandări pentru membrii echipelor de intervenție care merg la persoane aflate în izolare sau autoizolare la domiciliu, astfel încât sa fie protejați în momentul în care, la apelul acestor persoane, intervin pentru a repara rețelele de utilități, de telefonie, de energie electrica, sau de alimentare cu gaz.

În continuare, vă aduc la cunoștință următoarele:

  • Până astăzi, 16 martie, pe teritoriul jud. Covasna, au fost confirmate 4 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).
  • Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună.
  • Pe teritoriul județului, în carantină instituționalizată sunt 19 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).
  • Alte 384 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, a fost înregistrat un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal și de asemenea au fost aplicate de către inspectorii din cadrul DSP Covasna, două sancțiuni contravenționale (amenzi), foarte severe, în cuantum de 20.000 lei fiecare, pentru două persoane aflate în izolare la domiciliu, care nu au respectat condițiile de izolare și au părăsit domiciliul.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Aș dori, în încheiere, să vă mulțumesc pentru susținere.

Urmează zile complicate pentru cei din teren, pentru medici, personalul din unitățile sanitare dar si pentru pompieri, polițiști și jandarmi. Vreau să le mulțumesc și lor pentru implicare și să îi asigur că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a le asigura resursele.

Dvs., cetățenii, puteți sprijini efortul nostru al tuturor rămânând acasă.

Vă asigur că lucrătorii din cadrul Ministerul Afacerilor Interne au capacitatea de a gestiona orice problemă apărută iar profesioniștii din toate instituțiile județului vor găsi cele mai bune soluții pentru cetățeni.

Vă mulțumesc.”

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.