ACTUALITATE 29 iunie 2017

VIDEO Jandarmii, dotați cu tranchilizante pentru imobilizarea animalelor sălbatice

de Iulia Drăghici - Taraș | 2060 vizualizări

Dacă inițiativa legislativă va trece de Senat și de Președinție, Jandarmeria Română arputea primi o nouă competenţă, referitoare la dotarea cu tranchilizante pentru a imobiliza animale sălbatice, a declarat joi, într-o conferință de presă, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi al Județului Covasna, locotenent colonelul Adrian Nichifor.

„Este o măsură necesară şi aşteptată de colegii mei, întrucât rezolvă o situaţie paradoxală. Deşi jandarmeria trebuia să intervină în situaţiile care implică animalele sălbatice, exista chiar o obligaţie în acet sens prin indexul 112, o făceam de fiecare dată bazându-ne doar experienţă, fără a avea mijloacele şi dispozitivele necesare în astfel de situaţii, nu de puţine ori punându-ne viaţa în pericol, dar şi viaţa animalelor pentru că acţionam cu mijloace improprii. Este un demers legislativ binevenit care va aduce o îmbunătăţire a activităţilor noastre, dar şi pentru protejarea oamenilor, a habitatului natural al animalelor. Au fost  situaţii în care animalele, prinse în capcane improvizate, neautorizate sau capturate în condiţii pur empirice au condus la rănirea acestor animale”, a declarat locotenent colonelul Adrian Nichifor.

Acesta a mai precizat că jandarmii din structurile montane vor fi cei care vor urma cursuri de pregătire pentru utilizarea armelor tranchilizante.

https://youtu.be/hpMwaAHZO18

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.