ACTUALITATE 3 aprilie 2017

VIDEO: Jandarmii covăsneni au defilat în reşedinţa de judeţ de ziua lor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1380 vizualizări

Toată România a sărbătorit luni, 3 aprilie, a 167-a aniversare de la înfiinţarea Jandarmeriei. În judeţul nostru, Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Covasna a început celebrarea încă de săptămâna trecută, cu un concurs de istorie a jandarmeriei, iar mai apoi cu evenimentul de Ziua Porţilor Deschise, la care au participat circa 300 de copii. În 3 aprilie, evenimentul special a fost sărbătorit printr-un ceremonial la care au luat parte atât prefectul judeţului, cât şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor judeţene, preoţi şi alţi invitaţi. Activitatea festivă de luni a fost încheiată cu momentul de defilare, cu prezentare a tehnicii din dotare, mult aşteptat de cei prezenţi.

Prefectul judeţului a citit luni în faţa mulţimii prezente la activitate, respectiv în faţa jandarmilor, mesajul transmis de ministrul de interne, Carmen Dan. „Jandarmeria Română este una dintre instituţiile reprezentative ale Ministerului Afacerilor Interne, cu o structură modernă, care a ajuns să îşi adapteze activitatea în raport cu solicitările reale şi legitime ale cetăţenilor. Vorbim despre o evoluţie evidentă a acestei instituţii, atât în raport cu partenerii externi, care se bazează pe experienţa şi profesionalismul militarilor noştri în zonele dificile de pe glob, cât mai ales în plan intern, unde jandarmii au arătat că prin dialog, tact şi distanţă, pot fi evitate multe dintre situaţiile conflictuale. Acum, când vorbim despre jandarmi, putem să ne referim la linia întâi privind siguranţa cetăţenilor, a exerciţiului democratic, a libertăţii de expresie şi de exprimare. În acelaşi timp trebuie să avem în vedere menirea şi existenţa Jandarmeriei Române, aceea ca instituţie de forţă a statului de drept, ca structură militară, puternică şi modernă”, a transmis Sebastian Cucu, citând din mesajul ministrului. Aceeaşi sursă a ţinut să precizeze că jandarmii au reuşit să câştige încrederea oamenilor mai ales prin profesionalismul de care au dat dovadă.

„Cred că sărbătoarea de astăzi nu ar trebui să fie un mZiua Jandarmeriei (2)oment de laudă. Să ne bucurăm moderat de realizări, să ne vedem limitele şi să privim către viitor cu nemulţumirea celui care ştie că putea face mai mult. Vorbind despre gradul de încredere şi ierarhia ocupată în rândul instituţiilor publice, ştim că locul ocupat de jandarmi nu oferă nicio recompensă, ci doar transferă responsabilităţi şi aşteptări, nu ne aduce lauri, ci ne obligă. Această încredere, câştigată cu greu, este meritul tuturor celor care au făcut parte din corpul jandarmeriei”, a spus în faţa celor prezenţi şi inspectorul şef al IJJ Covasna,  locotenent colonelul Adrian Nichifor.

Tot în cadrul evenimentului de luni, desfăşurat la grupul statuar „Mihai Viteazul”, trei jandarmi au fost avansaţi în grad. Mai mult decât atât, tot aici au fost premiaţi şi elevii câştigători ai concursului „Istoria Jandarmeriei Române”.

https://youtu.be/1B-BC97FlqA

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.