ACTUALITATE 20 aprilie 2018

VIDEO Ideea de a transforma hotelul Bodoc într-o parcare, exclusă de autorități

de Iulia Drăghici - Taraș | 1199 vizualizări

Indiferent cât va dura, autoritățile mizează pe modernizarea hotelului și crearea de locuri de cazare

Lipsa locurilor de parcare este, se pare, o problemă fără căpătâi și la Sfântu Gheorghe, cum este, de altfel, în multe orașe din țară. Însă chiar și în acest context, ideea demolării fostului Hotel Bodoc, ruina din centrul reședinței de județ, pentru a se construi un astfel de spațiu destinat autoturismelor, a fost complet scoasă din discuție de autoritățile locale.

„Problema este că nu pot să dărâm ceva pe care am dat bani pentru că după aceea vine Curtea de Conturi și îmi spune că am creat un prejudiciu orașului. Și dărâmatul costă, în plus noi am dat un ban pentru acel bun. În momentul în care Consiliul Local a decis să achiziționeze clădirea respectivă nu s-a achiziționat pentru demolare, ci pentru a fi vândut, modernizat și așa mai departe”, a spus primarul Antal Árpád joi, în cadrul unei conferințe de presă.

Edilul a adăugat că în continuare se fac proceduri pentru o nouă licitație, însă în ultimă instanță, modernizarea din fonduri publice va fi preferată demolării.

„În momentul de față încercăm să căutăm cumpărător sau dacă nu ne vom apuca noi de modernizare, dar varianta demolării nu poate să existe din motive juridice, financiare, legale, penale”, a subliniat primarul, care a mai spus că reședința de județ are un handicap în ceea ce privește și locurile de cazare pentru turiști, iar hotelul Bodoc reamenajat și modernizat ar putea soluționa această problemă.

„Pentru mine important este să funcționeze, să dispară ca și un element care strică aspectul orașului și să fie spații de cazare pentru turiștii care vin în oraș. În continuare, Sfântu Gheorghe, din cauza lipsei locurilor de cazare are un handicap în a organiza diferite evenimente”, a precizat Antal Árpád.

Clădirea cu zece etaje a fostului hotel Bodoc, construită între anii 1971–1972, a intrat în 2007 în modernizare, dar lucrările au fost sistate la scurt timp. De atunci nu s-a mai intervenit în niciun fel și clădirea a rămas în paragină. Primăria Sfântu Gheorghe a cumpărat hotelul în urmă cu patru ani de la omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie, la suma de 745.000 de euro.

În primăvara anului 2017, autoritățile locale au scos prima dată hotelul la licitație, prețul de pornire fiind stabilit la un milion de euro, însă până acum niciuna dintre cele patru tentative de vânzare nu s-a încheiat cu succes.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.