ACTUALITATE 14 decembrie 2017

(Update) VIDEO Taxele de parcare se majorează

de Iulia Drăghici - Taraș | 1534 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să investească banii din aceste taxe în educație, ciclism și accesibilizarea infrastructurii pentru persoanele cu handicap

De anul viitor, taxele pentru parcare vor crește în municipiul Sfântu Gheorghe, potrivit unui anunț făcut joi, într-o conferință de presă, de primarul Antal Árpád.

Nu doar majorarea este noutatea prezentată de edil, ci și scopul în care vor fi utilizați acești bani. Astfel, autoritățile locale au de gând să investească fondurile provenite din taxele de parcare în trei scopuri distincte: educație (50%), dezvoltarea circulației cu biciclete (25%) și accesibilizarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități (25%).

Tichetele de parcare vor costa de anul viitor 3 lei pe oră, în loc de 2 lei cât se plătește acum. În cazul abonamentelor, prețurile  cresc de la 300 de lei, cât este acum abonamentul pe un an cu reducere, la  500 de lei, iar cei care au plătit anul acesta 600 de lei, anul viitor vor plăti 1.000 de lei.

„Vineri avem o ședință în care probabil Consiliul Local va adopta taxele și impozitele pentru anul 2018. Așa cum am spus, în ceea ce privește impozitele pe terenuri și clădiri ale persoanelor fizice, dorim în continuare să păstrăm nivelul minim permis de lege. Asta chiar dacă între timp decizia Guvernului de a lua bani de la autorități ne-ar fi pus în situația în care să regândim această decizie. Având în vedere faptul că am spus acest lucru înainte de decizia guvernului, nu ne vom răzgândi. (...) Ceea ce dorim să majorăm se referă la taxa de parcare. Începând cu anul viitor, dorim să majorăm taxa de parcare, dar paralel cu majorarea acesteia vrem să instituim trei fonduri. Practic banii care vin la Primărie din vânzarea de abonamente și tichete de parcare vor merge în trei fonduri distincte”, a declarat joi primarul Antal Árpád, completând: „50% din sumă va fi folosită pentru digitalizarea școlilor. Deci fiecare cetățean care cumpără un abonament sau tichet de parcare va trebui să știe că jumătate din această taxă va ajunge la o instituție de învățământ din oraș din care se vor cumpăra table interactive și așa mai departe. 25% din sumă va merge într-un fond care va sprijini dezvoltarea activității de circulație cu biciclete, începând cu vouchere pentru cumpărarea de biciclete și așa mai departe. Restul de 25% va merge într-un fond din care vom sprijini persoanele cu handicap”.

Antal Árpád a subliniat că cel de-al treilea fond va fi utilizat în achiziționarea scaunelor cu rotile sau adaptarea semafoarelor, chiar și cu scopul de a oferi accesibilitatea traversării drumului și nevăzătorilor.

În acest an, municipalitatea a încasat din taxele de parcare o sumă aproximativă de 782.000 lei, astfel că pentru anul viitor prevede un fond de aproximativ 800.000 lei care să fie redistribuit în cele trei direcții amintite.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.