ACTUALITATE 14 august 2018

VIDEO Cardiologia și Pediatria de la Spitalul Județean, înnoite cu fonduri europene

de Iulia Drăghici - Taraș | 814 vizualizări

Secțiile de Cardiologie și Pediatrie de la Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe au fost recent date în folosință, după ce au fost renovate din fonduri europene. Pe lângă îmbunătățirea condițiilor hoteliere de cazare a pacienților și a condițiilor de lucru, secțiile au fost dotate cu aparatură nouă.

Spitalul Județean are acum singurul aparat din regiune unde se face ecografie transesofagiană, au precizat reprezentanții instituției medicale. 

Prezentarea secțiilor recent reabilitate și dotate a avut loc marți, în cadrul unei conferințe de presă, la care au participat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor și managerul spitalului județean, András Nagy Róbert, dar și medicul specialist în pediatrie, dr. Bodó Erika.  

Amănunte în videoclipul următor:

Spitalul din Sfântu Gheorghe funcționează ca spital județean începând din anul 1975. În perioada 2005-2014, s-au desfăşurat lucrări ample de consolidare la aripa C a ansamblului de clădiri, din fonduri asigurate de Ministerul Sănătăţii. Anul trecut a fost finalizat proiectul european de scară largă al CJ Covasna, investiţie prin care s-a consolidat structura ansamblului de clădiri, s-au desfăşurat lucrări de proiectare şi de instalaţii pentru construcţii, s-au achiziţionat noi echipamente şi dispozitive medicale, fiind vorba de o investiţie în valoare totală de şaizeci de milioane de euro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.