ACTUALITATE 16 iunie 2015

Viceprimarul Sztakics Éva nu pune la îndoială comisia de examinare pentru postul de director al TAM

de Mirela Cara | 207 vizualizări

sztakics eva

Urmărind disputele și suspiciunile care au fost comunicate prin intermediul presei de către persoanele implicate direct în organizarea și desfășurarea concursului pentru postul de manager al Teatrului „Andrei Mureșanu” sau de către persoanele afectate indirect de rezultatul acestui concurs, viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Éva, a dorit să clarifice câteva aspecte legate de modul în care a fost constituită comisia de examinare.

Astfel, viceprimarul a explicat că, în conformitate cu prevederile legii, două treimi din membrii unei astfel de comisii trebuie să fie experți în management cultural sau să conducă o instituție culturală, în vreme ce o treime poate fi formată din consilieri. Pe baza acestor criterii s-au făcut propuneri și s-au selectat numai persoane care au în spate o experiență de ani în domeniul cultural. „Așa a fost formată această comisie și, din punct de vedere procedural, nu s-a încălcat deloc legea”, a spus Sztakics Éva.

Viceprimarul și-a exprimat convingerea că nici experiența, nici integritatea persoanelor din comisie nu ar avea motive să fie contestate. Sztakics a punctat în mod deosebit faptul că pe Carmen Croitoru, una dintre membrele comisiei asupra căreia au planat anumite suspiciuni, o cunoaște personal și consideră că este un expert care și-a demonstrat cunoștințele cu mai multe prilejuri și chiar cu ocazia unei colaborări în proiectul de elaborare a unui studiu despre obiceiurile culturale din municipiul nostru. „Doamna Croitoru a fost numită în această comisie pentru că am considerat că are cea mai vastă experiență în managementul cultural. Eu am lucrat cu dumneaei când a elaborat studiul privind obiceiurile culturale ale Municipiului Sfântu Gheorghe. Consider că este o persoană care nu doar cunoaște managementul teatral, ci face legile pentru teatru”, a precizat Sztakics Éva.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.