ACTUALITATE 12 iunie 2019

Vicepreședintele CJ Covasna, amendat cu 3.000 de lei pe tema Valea Uzului

de Iulia Drăghici - Taraș | 2516 vizualizări

Grüman Róbert spune că va contesta sancțiunea, considerând neclară motivația Jandarmeriei

Vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Grüman Róbert a primit o amendă de 3.000 de lei de la Jandarmeria Harghita pe fondul scandalului izbucnit joia trecută, de Ziua Eroilor, la Cimitirul Internațional Valea Uzului. Acesta spune că va contesta sancțiunea pentru că este nedreaptă și că în plus, procesul verbal, datat în 11 iunie, a fost trimis prin Poștă, astfel că nu i s-au adus la cunoștință în mod concret faptele pentru care ar trebui să plătească.

Am primit pe adresa mea, prin Poștă, din partea Jandarmeriei Județene Harghita acest proces verbal care, din câte am înțeles, pentru că este copia și nu se poate citi, este o amendă în valoare de 3.000 de lei pentru că adunarea publică din Valea Uzului din 6 iunie nu a fost anunțată către autorități cu 48 de ore înainte de eveniment. Atât am putut eu descifra. O să contest amenda pentru că nu înțeleg contextul pentru care am primit eu această amendă. Dacă doreau, domnii (n.red. de la Jandarmerie) puteau să mă cheme la sediul lor din Miercurea Ciuc, să îmi pună întrebări sau să îmi explice contextul acestei amenzi, dar am primit doar prin Poștă. Eu atât știu. E puțin straniu că am primit acest proces verbal și nu am fost chemat să mi se aducă la cunoștință motivele pentru care primesc eu această amendă”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, Grüman Róbert.

Acesta a precizat totodată că nu înțelege de ce amenda i se adresează personal, dat fiind faptul că nu el a fost organizatorul „întâlnirii de lucru” a Consiliului Județean Covasna din Valea Uzului, din 6 iunie, zi în care își anunțaseră prezența la fața locului și Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM), Asociația „Calea Neamului” și alții.

Cimitirul de la Valea Uzului se află în centrul unei dispute între autorităţile din comuna Sânmartin, judeţul Harghita, şi liderii UDMR, pe de o parte şi autorităţile din Dărmăneşti, judeţul Bacău, pe de altă parte.

De Ziua Eroilor, câteva sute de persoane au forțat intrarea în cimitirul internațional, după ce administrația locală a interzis accesul. Alte câteva sute de oameni, etnici maghiari, au format un lanț uman în fața cimitirului.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, spunea la începutul acestei săptămâni că a existat o „mobilizare evidentă” a ultrașilor din ambele tabere la incidentele de săptămâna trecută din Valea Uzului și, potrivit Digi24, aceasta consideră că forțele de ordine și-au făcut datoria.

Sursa foto: Facebook.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.