ACTUALITATE 5 iunie 2016

Viaţa lupului, prezentată în 794 de desene

de Iulia Drăghici - Taraș | 1021 vizualizări

Agenţia pentru Proiecţia Mediului Covasna a fost vineri gazda decernării de premii către elevii care au participat la concursul de desene „ Din viaţa lupului ”, organizat în cadrul proiectului Wolf Life. În total, în cadrul competiţiei au fost înregistrare 794 de desene, venite de la elevi ai claselor V-VIII din judeţele Bacău, Neamţ, Harghita, Covasna, Vrancea şi Mureş. Competiţia s-a derulat în perioada 1 aprilie – 31 mai.

Potrivit organizatorilor, scopul acţiunii a fost cel de a implica elevii şi de a-i determina să conştientizeze importanţa lupului.

Locul I a fost obţinut de Borsos Eszter Kinga, de la şcoala din Ciumani, judeţul Harghita, locul II de Kovács Boglárka, de la şcoala din Filia, judeţul Covasna, locul III – Veres Eszter, de la şcoala din Filia, judeţul Covasna şi locul IV – Elena Ştefan, de la şcoala din Păuneşti, judeţul Vrancea. „Am fost surprinsă că am câştigat şi sunt foarte fericită”, a spus câştigătoarea locului I.

Câştigătorii au primit în ordinea premiilor: un aparat digital de fotografiat, un binoclu, un telescop şi un cort. Mai mult, şcoala care a trimis cele mai multe desene, cea din Păuneşti, judeţul Vrancea – cu 134 de lucrări înscrise în concurs, a obţinut o excursie la Braşov şi la Cheile Tişiţei.

„Agenţia pentru Protecţia Mediului implementează un proiect de conservare a lupilor, intitulat Wolf Life, iar în cadrul acţiunii de conştientizare am fost în şcoli şi le-am vorbit elevilor despre lup, despre ce trebuie făcut pentru conservarea acestuia şi care este situaţia populaţiei de lup în România în general”, a declarat Berde György Lajos, responsabilul de proiectul Wolf Life din cadrul APM Covasna.

Concursul se va mai organiza şi anul viitor, dar şi în 2018, când va avea loc închiderea proiectului Wolf Life.

Proiectul Wolf Life are ca scop implementarea celor mai bune practici pentru conservarea în mediul natural a speciei lup (Canis lupus), menţinerea unei populaţii sănătoase şi viabile de lupi în Carpaţii Orientali, dar şi promovarea unei mai bune coexistenţe om-lup, notează site-ul proiectului, www.wolflife.eu.

O altă activitate din cadrul proiectului care a avut loc în judeţul Covasna a fost conferinţa regională privind managementul lupului, organizată la Hotelul Mercur din staţiunea Covasna în 12 mai a.c.. Atunci au fost prezenţi la eveniment 34 de administratori de la 18 arii protejate, în care sunt incluse şi 4 parcuri naţionale, din județele Mureș, Harghita, Bacău, Neamț, Vrancea și Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.