ACTUALITATE 15 ianuarie 2020

Vești despre bazinul de înot de la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 3448 vizualizări

Proiectul a primit o nouă „undă verde”   

Ministerul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că a inclus orașul Întorsura Buzăului în rândul localităților aflate pe lista-sinteză a obiectivelor de investiții în Subprogramul „Bazine de înot”.

Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, a decis completarea cu încă 8 investiții pe Lista obiectivelor de investiții care se realizează pe baza proiectului pilot – Bazin de înot didactic, Subprogramul „Bazine de înot” din cadrul Programului național de construcții de interes public sau social, derulat de Compania Națională de Investiții”, arată o postare publicată în 10 ianuarie, pe pagina de Facebook a Ministerului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației. 

Pe lângă bazinul de la Întorsura Buzăului, astfel de investiții vor mai fi construite în comuna Livezile din Bistrița-Năsăud, orașul Câmpia Turzii din județul Cluj, municipiul Târgu – Jiu din județul Gorj, municipiul Lupeni din județul Hunedoara, orașul Otopeni, județul Ilfov, comuna Cornu, județul Prahova și în comunele Periam și Sânandrei din județul Timiș. 

Totodată, marți, Ministerul a făcut un nou anunț în care a inclus alte șapte localități din țară care vor avea bazine de înot prin ordinul ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației. Obiectivele sunt propuse pentru a fi realizate în: Zăbrani, județul Arad, Zădăreni, județul Arad, Sântion, județul Bihor, Cristuru Secuiesc, județul Harghita, Tășnad, județul Satu Mare, Mavrodin, județul Teleorman și Ghiroda, județul Timiș.

Astfel, lista-sinteză a obiectivelor de investiții a Subprogramului „Bazine de înot”, din cadrul Programului național de construcții de interes public sau social, numără, astăzi, 441 de obiective de investiții de acest gen propuse spre finanțare prin Compania Națională de Investiții”, mai arată Ministrerul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației. 

Încă din aprilie anul trecut, autoritățile din Întorsura Buzăului anunțau că au depus un proiect pentru construirea unui bazin de înot în localitate. Locația aleasă pentru amplasarea investiției este în apropierea sediului Electrica din oraș. 

Atunci se spunea că bazinul ar urma să fie unul profesional, de 3.000 de metri de luciu de apă, însă că nu se cunosc încă alte detalii, valoarea investiției, de exemplu, pentru că CNI se va ocupa de tot.

Date despre finanțare și când va începe lucrarea nu se cunosc deocamdată.  Dar, cu cât va fi mai repede, cu atât va fi mai bine, având în vedere că tinerii și copiii din Întorsura Buzăului, respectiv din toată zona Buzaielor (Sita Buzăului, Vama Buzăului sau Barcani) care vor să învețe să înoate, trebuie să facă naveta la Sfântu Gheorghe sau Brașov. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.