ACTUALITATE 2 noiembrie 2020

Verificări pe respectarea măsurilor anti-COVID: 21.000 de lei, valoarea amenzilor pe 3 zile

de Iulia Drăghici - Taraș | 1171 vizualizări

Pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, precum și a prevederilor legale în vigoare instituite pe raza județului Covasna, polițiștii din cadrul I.P.J. Covasna și ai Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna, alături de polițiștii locali, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile legale privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. 

Astfel, în perioada 31 octombrie  - 1 noiembrie a.c., zilnic, peste 100 polițiștii din cadrul inspectoratului, împreună cu polițiștii locali, au desfățurat activități prin care a fost verificat modul în care sunt respectate măsurile de izolare/carantinare în unități spitalicești, la domiciliu sau în locația declarată, modul în care societățile comerciale și persoanele fizice autorizate respectă interdicțiile impuse prin legislația în vigoare, precum și modul în care sunt respectate normele de igienă, de protecție individuală și distanțare socială.

Pe parcursul sfârșitului de săptămână au fost verificate 93 de obiective, printre care restaurante, terase, precum și parcuri sau locuri de joacă.

Au fost verificate în total 2179 de persoane și 67 de socități comerciale/persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor, forțele de ordine verificând modul de respectare al prevederilor legale în 51 de mijloace de transport în comun.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna au continuat activitățiile de verificare a modului de respectare a prevederilor legale în stațiile C.F, precum și pe trenurile de pasageri ce tranzitează județul.

În perioada de referință, au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 21. 000 de lei.

Sursa: COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ COVASNA. 

Sursa foto: arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.