ACTUALITATE 29 martie 2010

Vești bune pentru Fabrica de Ţigarete

de Covasna Media | 274 vizualizări
Curtea de Apel București a suspendat decizia prin care unitatea este închisă, susţin avocaţii 30mar2010-tigareteFabrica de Țigarete din Sfântu-Gheorghe, pe care s-a pus sigiliu acum aproximativ o lună, și-ar putea relua activitatea după ce, conform unor avocați ai apărării, Curtea de Apel București a suspendat decizia ANAF privind ridicarea autorizației de antrepozit fiscal. Viceliderul de sindicat, Sandor Csaba, ne-a declarat că deocamdată nu au primit oficial hotărârea, în scris, dar din spusele avocaților s-a decis în

Curtea de Apel București a suspendat decizia prin care unitatea este închisă, susţin avocaţii

30mar2010-tigareteFabrica de Țigarete din Sfântu-Gheorghe, pe care s-a pus sigiliu acum aproximativ o lună, și-ar putea relua activitatea după ce, conform unor avocați ai apărării, Curtea de Apel București a suspendat decizia ANAF privind ridicarea autorizației de antrepozit fiscal.

Viceliderul de sindicat, Sandor Csaba, ne-a declarat că deocamdată nu au primit oficial hotărârea, în scris, dar din spusele avocaților s-a decis în favoarea lor.

„Ar fi o veste bună dacă se îndeplinește, să vedem, să citim hotărârea și să vedem care sunt nuanțele. Ar fi o luminiță la capătul tunelului”, a spus Sandor.

Cei circa o sută de angajați ai Fabricii sunt în șomaj tehnic de două săptămâni și în jur de 140 de tone de tone de țigări gata împachetate au rămas pe stoc și comenzi pentru alte 80 de tone nu pot fi onorate, după ce Fabrica a fost închisă ca urmare a reînvierii unor accize către ANAF. Suma totală pe care ar avea-o de plătit fabrica după reînvierea accizelor se ridică la 475 de milioane de lei.

La Fabrica de Ţigarete din municipiu sunt angajate 103 persoane și este vorba despre o unitate unică în zonă. Anul acesta fabrica împlinește 113 ani de existenţă. Acum două săptămâni, angajaţii au protestat în curtea unităţii după ce fabrica și-a pierdut licenţa ca urmare a reînvierii unor facilităţi fiscale de care beneficiase începând din anul 2004, în baza unei ordonanţe de Guvern.

Conducerea unităţii a solicitat ca până ce nu există o decizie definitivă a instanţei să își poată continua activitatea, fiindcă altfel pierd clienţi importanţi și riscă să nu se mai deschidă.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.