ACTUALITATE 20 decembrie 2017

Vânzarea ilegală a pomilor de Crăciun este în toi

de Iulia Drăghici - Taraș | 792 vizualizări

Polițiștii covăsneni au confiscat deja peste 200 de pomi de Crăciun

Polițiștii covăsneni au intensificat controalele în ceea ce privește vânzarea de pomi de Crăciun, iar până acum, în urma acțiunilor desfășurate, au fost confiscați peste 200 de astfel de pomi. Aceștia au fost descoperiți fie la persoane fizice, fie la societăți, care îi ofereau spre vânzare fără a respecta prevederile legale.

„Cetățenii care doresc să achiziționeze pomi de Crăciun, trebuie să cunoască faptul că atunci când cumpără, este obligatoriu să primească bon fiscal sau alt document care să ateste proveniența. De asemenea, aceștia trebuie să verifice dacă pomul are marca silvică dreptunghiulară specifică, aplicată pe trunchi, în partea inferioară.

Mai este bine de știut că, nu doar comercianții care nu respectă prevederile legale sunt pasibili de a fi sancționați, ci și cumpărătorii. Cei care sunt identificați transportând pomi de Crăciun fără a putea dovedi proveniența acestora, riscă să fie sancționați cu amendă contravențională, iar pe lângă aceasta se dispune și sancțiunea contravențională complementară a confiscării”, transmite IPJ Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.