ACTUALITATE 19 martie 2018

Vântul puternic a rupt copaci în două localități covăsnene

de Iulia Drăghici - Taraș | 605 vizualizări

În Leț, tot satul a rămas fără energie electrică timp de câteva ore din cauza unui brad căzut peste firele de curent

Vântul puternic de duminică dimineața a rupt mai mulți copaci în două localități covăsnene. În satul Leț din comuna Boroșneu Mare, un brad a căzut peste firele de curent și a lăsat localitatea fără energie electrică preț de câteva ore. De asemenea, în satul Bita din comuna Reci, un copac a căzut peste acoperișul unei case.

„Din cauza vântului, un brad de vreo 70, 80 de ani fost rupt cam la doi metri de sol. Nu a fost scos din pământ, dar s-a rupt, efectiv. A căzut peste firele de electricitate, iar de la trei metri a forfecat, a rupt un stâlp de beton. (...) A fost vânt puternic, dar a contribuit și apa înghețată. Bradul a fost mare și l-a mișcat până l-a înclinat. Când l-am secționat și am degajat drumul, mijlocul era putred”, ne-a declarat primarul din comuna Boroșneu Mare, Ilie Nicolae.

Problema a fost rezolvată într-o oră de oamenii primăriei Boroșneu Mare, cu ajutorul utilajelor instituției și cu intervenția angajaților Electrica.

Evenimentul s-a încheiat cu pagube minore, respectiv a blocat drumul din sat și a lăsat toată localitatea fără curent timp de câteva ore, însă nu au rezultat victime în urma incidentului.

În zona respectivă mai sunt și alți brazi într-o situație asemănătoare, ne-a mai spus primarul, care i-a recomandat cetățeanului în curtea căruia aceștia se află să meargă luni la primărie să înceapă procedurile pentru obținerea actelor necesare pentru a-i tăia preventiv, să nu existe pe viitor astfel de probleme. „Sunt periculoși. Oricând se pot rupe. Toți brazii au fost curățați să nu atingă firele de curent, dar sus a rămas coroana mare. Când bate vântul îl leagănă și bradul este foarte sensibil și îl poate rupe repede”, a mai spus primarul Ilie Nicolae.

Un eveniment asemănător a avut loc și în localitatea covăsneană Bita, care aparține de comuna Reci, unde un copac a căzut pe acoperișul unei case de locuit. Acesta a fost degajat de pompierii covăsneni, cu ajutorul a două buldoexcavatoare.

Sursa foto: Facebook, Ilie Nicolae și ISU Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.