ACTUALITATE 26 octombrie 2021

Vânătorii de Munte arborează a 25-a oară drapelul României pe Vf. Moldoveanu

de Agerpres | 1115 vizualizări

Un grup de militari din cadrul Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireşoaia” din Sfântu Gheorghe va escalada săptămâna aceasta Vârful Moldoveanu (2.544 m) din masivul Făgăraş pentru a arbora tricolorul românesc şi drapelul de luptă pe cel mai înalt pisc din ţara noastră.

Acţiunea este prilejuită de aniversarea a 105 ani de la înfiinţarea trupelor de vânători de munte.

„În vederea sărbătoririi la 3 noiembrie 2021 a 105 ani de la înfiinţarea trupelor de vânători de munte, în perioada 26 - 27 octombrie, o echipă formată din opt militari aparţinând Batalionului 22 Vânători de Munte ‘Cireşoaia’ din localitatea Sfântu Gheorghe, condusă de comandantul batalionului, lt. col. Vasile Popescu, va arbora drapelul naţional al României şi drapelul batalionului pe cel mai înalt vârf din România, Vârful Moldoveanu, aflat la altitudinea de 2.544 metri. Această acţiune de ‘cucerire’ a vârfului face parte din tradiţia Batalionului 22 Vânători de Munte ‘Cireşoaia’, în acest an fiind la a XXV-a ediţie”, se arată într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, misiunea, care se va desfăşura pe 26 şi 27 octombrie, are scopul de a aduce un omagiu vânătorilor de munte care au luptat în cele două războaie mondiale.

„Prin această acţiune inimoasă a ‘cavalerilor florii de colţ’ se doreşte a se aduce un omagiu tuturor eroilor vânători de munte care au luptat sub faldurile tricolore în cele două războaie mondiale. (...) Noi, militarii Batalionului 22 Vânători de Munte ‘Cireşoaia’, ne extragem puterea din cremenea munţilor noştri milenari şi ne manifestăm curajul prin permanenţa mişcării şi prin armonia comună”, se mai arată în comunicat.

Ascensiunea propriu-zisă va avea loc în data de 27 octombrie pe traseul Stâna Valea Rea (Stâna lui Burnei) - Valea Rea - Refugiul Viştea - Vârful Moldoveanu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.