ACTUALITATE 10 mai 2018

Va avea loc modelarea eventualelor modificări de trafic

de Covasna Media | 592 vizualizări

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe se pregăteşte să depună un proiect în cadrul Programului Operativ Regional până la sfârșitul lunii decembrie, cu scopul de a reduce emisiile de dioxid de carbon prin creşterea utilizării transportului public și a metodelor alternative de circulație.

O condiție a competiției este ca orașul trebuie să dețină un plan de mobilitate sustenabilă, plan ce a fost deja finalizat anul trecut, după ce a fost supus dezbaterii publice.

Planul de mobilitate, înainte de depunerea proiectului, trebuie completat cu un studiu de trafic, care să determine influenţele măsurilor propuse asupra emisiilor de dioxid de carbon, respectiv indicatorii de viteză a deplasării vechiculelor şi a timpului de aşteptare a acestora în intersecţii. Studiul a fost efectuat, şi cu ocazia acestuia s-au făcut noi măsurători în trafic în punctele cheie.

Conform recomandărilor unor locuitori, ar trebui transformată în stradă cu două sensuri strada Gábor Áron, secțiunea inferioară a străzii Váradi József și secțiunea dinspre centru a străzii Kossuth Lajos, și ar trebui reinstituită obligația de a acorda prioritate în intersecția străzii Ciucului cu strada Bisericii.

În următoarea etapă, compania specializată, la invitația primăriei, va prezenta modelarea modificărilor posibile între 15 și 20 mai. La această întâlnire, în urma invitației primăriei, va participa și expertul reprezentant al locuitorilor care au recomandat modificările. În cazul în care modelarea afirmă că recomandările vor aduce rezultate pozitive, primăria va lua măsurile necesare pentru a introduce traficul cu două sensuri pe străzile menţionate, se arată în comunicatul municipalităţii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.